Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Τεχεράνη: «Πυρηνική τρομοκρατία» το μπλακάουτ στις εγκαταστάσεις της Νατάνζ

techerani-pyriniki-tromokratia-to-mplakaoyt-stis-egkatastaseis-tis-natanz

Αποτέλεσμα «πυρηνικής τρομοκρατίας» χαρακτήρισε το Ιράν τη διακοπή λειτουργίας στις υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ατομικής ενέργειας της χώρας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) πρέπει να ασχοληθούν με την «πυρηνική τρομοκρατία», όπως την αποκάλεσε, ενώ πρόσθεσε πως το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να αναλάβει δράση εναντίον των δραστών.

Το Ιράν ανακοίνωσε νωρίτερα πως υπήρξε πρόβλημα με το ηλεκτρικό δίκτυο διανομής στις εγκαταστάσεις της Νατάνζ.

Μέχρι στιγμής, λίγα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το τι συνέβη νωρίς το πρωί της Κυριακής στις εγκαταστάσεις. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για κυβερνοεπίθεση.

Το πρωί, το πρακτορείο Fars του Ιράν μετέδωσε ότι «σημειώθηκε ατύχημα σε τμήμα του ηλεκτρικού δικτύου των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού του Σαχίντ-Αχμαντί-Ροσά», το συγκρότημα πυρηνικών εγκαταστάσεων της Νατάνζ.

Στις εγκαταστάσεις της Νατάνζ, οι ιρανικές αρχές εγκαινίασαν χθες προηγμένες συσκευές φυγοκέντρησης, κάτι το οποίο απαγορεύεται από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν του 2015.

Με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου