Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Η Ελλάδα πιθανώς να «ανοίξει» για τους Αμερικανούς τουρίστες

 Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021



Αποψη από το νησί της Σαντορίνης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

ΑΘΗΝΑ. Η Ελλάδα είναι πιθανό να «ανοίξει» από την προσεχή Δευτέρα για τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Forbes» επικαλούμενο δηλώσεις Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων στον βρετανικό «Guardian». Παρόμοιο ρεπορτάζ φιλοξένησε και το «Reuters».

Εκτός από τους τουρίστες από ΗΠΑ το ίδιο θα συμβεί και για τουρίστες από Σερβία, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ελλάδα θα ανοίξει τον τουρισμό της για τους Αμερικανούς τουρίστες και τους τουρίστες των προαναφερθέντων χωρών έναν μήνα νωρίτερα από τις 14 Μαϊου και είναι και το χρονικό ορόσημο που έχει τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού.

Εάν οι πολίτες αυτών των χωρών παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR, λιγότερο των τριών ημερών ή αποδείξεις εμβολιασμού, θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην Ελλάδα και δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε εβδομαδιαία καραντίνα.

Οι τουρίστες θα μπορούν να μεταβαίνουν στην Ελλάδα μέσω εννιά αεροδρομίων, των πιο διάσημων τουριστικών προορισμών: την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Ρόδο, την Κω, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα, καθώς μπαρ και εστιατόρια παραμένουν κλειστά, ενώ σε πολλές περιοχές υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας αν και πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, έχουν ανοίξει, σημειώνει το «Forbes».

Σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα ισχύοντες κανονισμούς, οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ελλάδα, εκτός από «εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις», σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Ο τουρισμός που καλύπτει το 20% της Οικονομίας της Ελλάδας, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της χώρας, σημειώνει το «Forbes».

Από τον Μάρτιο του 2020, οι Αμερικανοί πολίτες απαγορευόταν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Αν και επιτράπηκε τρεις μήνες αργότερα να εισέλθουν επισκέπτες από 30 χώρες, οι Αμερικανοί δεν περιλαμβάνονταν σε αυτούς λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Μέχρι πρότινος, όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό ήταν υποχρεωμένοι να τεθούν σε καραντίνα επτά ημερών. Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, βέβαια, η Ελλάδα προέβη σε άρση των παραπάνω περιορισμών για τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ, χάρη στο επιτυχημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

«Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εν όψει του ‘ανοίγματος’ στις 14 Μαΐου» δήλωσε, χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επισήμως το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου του 2021, όταν και επιτραπεί η είσοδος σε πολίτες ξένων χωρών, υπό την προϋπόθεση να α) έχουν εμβολιαστεί, β) να διαθέτουν ανοσία ή γ) να προσκομίζουν αρνητικό τεστ Covid.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου