Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Πάσχα των Καθολικών: Κατάνυξη και εορτασμοί στη σκιά της πανδημίας

Κυριακή, 4/4/21

Στη σκιά της πανδημίας του κοροναϊού γιορτάζεται αύριο το Πάσχα των Καθολικών. Στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ιταλία δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα κάνουν Πάσχα με lockdown

Πάσχα των Καθολικών: Κατάνυξη και εορτασμοί στη σκιά της πανδημίας
Στη σκιά της πανδημίας του κοροναϊού γιορτάζεται αύριο το Πάσχα των Καθολικών. Στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ιταλία δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα κάνουν Πάσχα με lockdown.

Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες από το Βατικανό.

Ιταλία: Κατάνυξη και αγωνία στη σκιά της πανδημίας

Σε μια άδεια από πιστούς πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό έγινε η αναπαράσταση της πορείας του Ιησού προς το Γολγοθά.

Η μοναχική φιγούρα του πάπα Φραγκίσκου που άκουσε παιδιά να λένε το πώς βιώνουν την πανδημία αποτύπωσε το κλίμα στην καθολική Ιταλία που ετοιμάζεται να γιορτάσει το Πάσχα με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Στον καθεδρικό ναό, παρουσία λίγων κληρικών ο Πάπας συντετριμμένος χοροστάτησε στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής.

Γαλλία: Φυγή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από το Παρίσι

Στη Γαλλία το lockdown του ενός μηνός υποτίθεται ξεκίνησε σήμερα στις έξι το πρωί. Όμως η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια» και επέτρεψε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν από το Παρίσι σε άλλες περιοχές. 600.000 είναι μόνο τα εισιτήρια που αγοράστηκαν για δρομολόγια τρένων.

Το «Σαββατοκύριακο της ανοχής», όπως ονομάστηκε άτυπα, ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Περισσότεροι από 6,5 χιλιάδες αστυνομικοί αναλαμβάνουν την επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων στο Παρίσι.

Γερμανία: Πάσχα με απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στο Βερολίνο

Με απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας για πρώτη φορά στο Βερολίνο από την έναρξη της πανδημίας και με παραινέσεις προς τον κόσμο να μείνει σπίτι ξεκίνησε το τριήμερο του Πάσχα στη Γερμανία.

Στη γερμανική πρωτεύουσα η έξοδος από τα σπίτια επιτρέπεται από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με τα παιδιά κάτω των 14 ετών να εξαιρούνται της απαγόρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου