Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Μαύρη Θάλασσα: Ακυρώθηκε η ανάπτυξη δύο πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού

Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

mayri-thalassa-akyrothike-i-anaptyxi-dyo-ploion-toy-amerikanikoy-polemikoy-naytikoy-561331177

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν την ανάπτυξη δύο πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές, εν μέσω ανησυχιών για την ευρείας κλίμακας ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και την Κριμαία.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Άγκυρα είχε ανακοινώσει πως η Ουάσινγκτον θα στείλει δύο πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, μια κίνηση που η Μόσχα πρόκληση, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ να μείνουν μακριά από τη Ρωσία και την Κριμαία, λέγοντας ότι ο κίνδυνος ενός συμβάντος είναι πολύ μεγάλος.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για την απόφαση ακύρωσης της αποστολής των πλοίων, ανέφεραν οι πηγές, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις για τους λόγους της απόφασης αυτής. 

Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η προγραμματισμένη για σήμερα διέλευση ενός πρώτου αμερικανικού πλοίου από τα Στενά του Βοσπόρου για να πλεύσει στη Μαύρη Θάλασσα δεν πραγματοποιήθηκε. 

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που επικαλείται άλλους Τούρκους αξιωματούχους, η ανάπτυξη που είχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη ακυρώθηκε και η Άγκυρα δεν έχει ενημερωθεί για πιθανή αναβολή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου