Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Καναδάς: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην πολυπληθέστερη επαρχία Οντάριο

 Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Μέχρι χθες Κυριακή η χώρα είχε καταγράψει πάνω από 1 εκατομμύριο κρούσματα και πάνω από 23.000 θανάτους

Ηπολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, το Οντάριο, κατέγραψε χθες Κυριακή πάνω από 4.400 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι υγειονομικές αρχές έκαναν λόγο για 4.456 κρούσματα και 21 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, αυξάνοντας στους 7.552 τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας της νόσου στην επαρχία, η οποία πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας.

Αντιμέτωπος με τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, ο επικεφαλής της επαρχιακής κυβέρνησης Νταγκ Φορντ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα η λειτουργία των οποίων δεν χαρακτηρίζεται απόλυτα απαραίτητη για έναν μήνα και να δοθεί εντολή στους κατοίκους του Οντάριο να μείνουν σπίτι, να μη βγαίνουν παρά μόνο για να αγοράζουν βασικά είδη.

Η επαρχία καταγράφει κατά μέσον όρο 3.573 κρούσματα την ημέρα την τελευταία εβδομάδα.

Με βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, γιατρός νοσοκομείου στο Τορόντο, ο Δρ. Μάικλ Γουόρνερ, τόνισε ότι τα νοσοκομεία στην πόλη δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό νοσηλευτριών και νοσηλευτών ειδικευμένων στην εντατικολογία και εκλιπάρησε τις αρχές να προσπαθήσουν να φέρουν ενισχύσεις από άλλες επαρχίες.

Από την πλευρά της η υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά επισήμανε χθες ότι μολύνονται άνθρωποι σε όλη τη χώρα και σε όλες τις ηλικίες, ο δείκτης των κρουσμάτων είναι υψηλότερος στο ηλικιακό φάσμα 20 ως 39 ετών και ότι πλέον αυξάνεται «ο αριθμός των ενηλίκων ηλικίας μικρότερης των 60 ετών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων εντατικής θεραπείας».

Μέχρι χθες Κυριακή ο Καναδάς είχε καταγράψει πάνω από 1 εκατομμύριο κρούσματα του SARS-CoV-2 και 23.313 θανάτους εξαιτίας της COVID-19

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου