Σε αντίθεση με τα περισσότερα φρούτα, το γκρέιπφρουτ είναι γνωστό για την όξινη γεύση του ενώ πολλές είναι και οι παραλλαγές του, αφού υπάρχει σε λευκό, κίτρινο, ροζ ακόμα και κόκκινο. Εξίσου πολλά, όμως είναι και τα οφέλη που προσφέρει για την υγεία, με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα να επισημαίνουν την συμβολή του στην απώλεια βάρους αλλά και την μείωση της χοληστερίνης. Τι άλλο μπορεί να κάνει για εμάς το δημοφιλές φρούτο;

Για να χάσετε γρήγορα κιλά

Το γκρέιπφρουτ μπορεί να επιταχύνει την απώλεια βάρους. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που τρώνε μισό φρέσκο γκρέιπφρουτ ή πίνουν χυμό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα χάνουν περισσότερο βάρος από τα άτομα που δεν το κάνουν.

Δεν έχουν δείξει όλες οι μελέτες το ίδιο όφελος για την απώλεια βάρους και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν εάν η επίδραση που παρατηρήθηκε στις μελέτες οφειλόταν συγκεκριμένα στο γκρέιπφρουτ αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει πάντα να είναι μέρος της στρατηγικής σας για να χάσετε ή να διατηρήσετε βάρος.

Το γκρέιπφρουτ όμως, αν το σκεφτούμε καλύτερα μας δίνει πολλά θρεπτικά συστατικά και νερό για πολύ λίγες θερμίδες, με το μισό να έχει μόλις 39.

Για να μειώσετε φυσικά την χοληστερίνη

Ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των «κακών» επιπέδων χοληστερόλης LDL έως και 15,5%, σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Η LDL χοληστερόλη αποτελεί ένα τύπο λίπους που μπορεί να συσσωρευτεί στις αρτηρίες σας και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, γνωστή και ως χοληστερίνη.

Για ισχυρό ανοσοποιητικό

Το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη δόση βιταμινών Α και C σε κάθε μερίδα, με την βιταμίνη C να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.

Μερικές έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης C (και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών) μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ειδικά εάν στους μεγαλύτερους ενήλικες. Το γκρέιπφρουτ μπορεί να μην αποτρέψει το κρυολόγημα, αλλά οι βιταμίνες στο εσωτερικό μπορεί να μειώσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα ή πιθανώς τη διάρκεια του κρυολογήματος.

vita.gr