Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του

 Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

O Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί ακούει τον επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, σε έκθεση πυρηνικών επιτευγμάτων του Ιράν, στην Τεχεράνη, 10 Απριλίου, 2021. (Iranian Presidency Office via AP, File)


ΤΕΧΑΡΑΝΗ. Το Ιράν κατηγόρησε τον περιφερειακό του εχθρό, το Ισραήλ, για το χθεσινό συμβάν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του στη Νατάνζ και προειδοποίησε ότι θα πάρει εκδίκηση, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ- Ζαρίφ σήμερα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Οι ιρανικές αρχές περιέγραψαν το περιστατικό που σημειώθηκε χθες ενέργεια “πυρηνικής τρομοκρατίας” και επεσήμαναν ότι η Τεχεράνη επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να ενεργήσει εναντίον των δραστών.

Το Ιράν και οι παγκόσμιες δυνάμεις είχαν την προηγούμενη εβδομάδα “εποικοδομητικές”, όπως τις χαρακτήρισαν, συνομιλίες για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, από την οποία οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν το 2018.

“Οι Σιωνιστές επιθυμούν να πάρουν εκδίκηση λόγω των προόδων μας προς την άρση των κυρώσεων (…) έχουν δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα το επιτρέψουν αυτό. Όμως θα πάρουμε την εκδίκησή μας από του Σιωνιστές”, τόνισε ο Ζαρίφ.

Πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές των υπηρεσιών Πληροφοριών, μετέδωσαν ότι η Μοσάντ πραγματοποίησε μια επιτυχημένη επιχείρηση σαμποτάζ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ, προκαλώντας καθυστερήσεις μηνών στο πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου.

Το Ισραήλ δεν έχει επισήμως σχολιάσει το συμβάν.

Από την πλευρά του Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, εκτίμησε ότι η επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων στη Νατάνζ θα πρέπει να θεωρηθεί “ενέργεια κατά της ανθρωπότητας”.

“Δεν υπήρξε μόλυνση ούτε τραυματισμοί, όμως θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ενέργεια κατά της ανθρωπότητας”, σχολίασε ο Χατιμπζαντέχ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

“Με αυτή την ενέργεια το σιωνιστικό καθεστώς προσπάθησε να εκδικηθεί τον ιρανικό λαό για την υπομονή και τη σύνεση που επιδεικνύει (αναμένοντας) την άρση των κυρώσεων” των ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Το Σάββατο η Τεχεράνη εγκαινίασε νέες προηγμένες συσκευές φυγοκέντρησης για τον εμπλουτισμό ουρανίου στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νατάνζ που βρίσκονται στην έρημο στην κεντρική επαρχία Ισφαχάν. Πρόκειται για την κύρια μονάδα που προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν και επιβλέπεται από επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), την υπηρεσία του ΟΗΕ για τον έλεγχο των πυρηνικών.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου