Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Ερχονται φόροι από τον κ. Μπάιντεν;

Κυριακή, 4/4/21


Βασίλης Μαγαλιός


Στο μότο «Πρώτα η Αμερική και ο Αμερικανός πολίτης» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «πατάει» και ο Τζόζεφ Ρόμπινεντ Μπάιντεν Τζούνιορ και αυτό δείχνουν τα τρισεκατομμύρια δολάρια που θέλει να επενδύσει σε υποδομές για να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής του Αμερικανού πολίτη, όμως τον... λογαριασμό θα πληρώσει ο Αμερικανός πολίτης... Και ήδη φάνηκαν οι πρώτες αυξήσεις σε καθημερινά αγαθά (σούπερ μάρκετ και βενζίνη - πετρέλαιο), όμως η συνέχεια είναι ακόμα πιο... ακριβή. Ο ίδιος ο κ. Μπάιντεν είπε ότι θα αυξήσει το φόρο που πληρώνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στο 28% από το 21% που το είχε ο Τραμπ, ενώ πριν λίγες μέρες η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, τόνισε πως αυτά τα έργα υποδομής μερικώς θα καλυφθούν και από φόρους όσων τα ετήσια εισοδήματα ξεπερνούν τα 400.000 δολάρια. Φυσικά τέτοιοι φόροι θα αναγκάσουν τις επιχειρήσεις να μειώσουν μισθούς ή ακόμα και να διώξουν υπαλλήλους. Χώρια που εμένα τέτοιοι φόροι στο... κεφάλαιο μου θυμίζουν κινήσεις άλλων... ανατολικών χωρών και όχι για Αμερική.

Ομως αυτό που πραγματικά με τρόμαξε ήταν αυτό που δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Μπάιντεν, Πίτερ Μπούτιτζετζ, ότι θα βάλουν «φόρο μιλίων ταξιδιού με αυτοκίνητο» δηλαδή οι Αμερικανοί πολίτες «να πληρώνουν βάσει του πόσο πολύ οδηγούν», προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Τι άλλο;

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου