Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

«Πράσινο φως» για την επένδυση στο Ελληνικό από το ΣτΕ

 Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Ευρωκίνηση

Το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό. Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ


ΑΘΗΝΑ. Κομβικής σημασίας για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων και την έναρξη του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να απορρίψει την αίτηση ακύρωσης κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που έχει εγκρίνει τις πολεοδομικές μελέτες και τους σχετικούς περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης.

Με την έκδοση της απόφασης, το ΣτΕ βάζει τη σφραγίδα του στη νομιμότητα και το κύρος των πολεοδομικών μελετών και κάνει ένα ακόμα από τα τελευταία βήματα για την λήξη των εκκρεμοτήτων.

Το ΣτΕ με την απόφαση του απέρριψε τους ισχυρισμούς περί δήθεν μεταβίβασης των κοινόχρηστων χώρων στη διοίκηση και διαχείριση ιδιωτικών φορέων, καθώς η Ελληνικό ουδέποτε θα αποκτήσει κυριότητα σε κοινόχρηστους χώρους, ο δε Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων κατά το νόμο διοικείται κατά πλειοψηφία από τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου.

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμο και τον ισχυρισμό ότι η θεσμοθέτηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα έργα και τις δραστηριότητες, μετά την ΚΥΑ, συνιστά τροποποίηση της Σύμβασης Αγοραπωλησίας μετοχών.

Σημειώνεται τέλος, ότι το ΣτΕ έκρινε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πληροί όλα τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία, ενώ απέρριψε ως αβάσιμους ισχυρισμούς για παραβίαση της νομοθεσίας της Ε.Ε. περί απαγόρευσης κρατικών ενισχύσεων.

Η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (αρ. 2775/2020) η οποία δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δίνει το «πράσινο φως» για την έναρξη της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού, της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και έρχεται να προστεθεί σε σειρά αιτήσεων ακύρωσης από τρίτους, που έχουν απορριφθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου