Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Ποιοι και γιατί εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ-Ο εκτελεστής και η χαριστική βολή

 Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Μανώλης Ασαριώτης

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και γιατί μπαίνει στο μικροσκόπιο η αρθρογραφία του θύματος.

Μία πολυεπίπεδη έρευνα έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες στελέχη της Ασφάλειας, στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη, Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά εκτελεστών λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στον Αλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με τη βοήθεια συναδέλφων τους από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με μεγάλη προσοχή διερεύνησαν τη σκηνή του εγκλήματος. Συνέλεξαν δώδεκα κάλυκες, διαμετρήματος εννέα χιλιοστών, ενώ στα εργαστήρια μεταφέρθηκε και το αυτοκίνητο του 52χρονου, από το οποίο περίμεναν οι δράστες να βγει το θύμα, για να ανοίξουν πυρ. Μακριά από τα βλέμματα όλων, στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, έδωσαν κατάθεση οι λιγοστοί αλλά πραγματικοί αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, οι οποίοι έδωσαν την περιγραφή των δραστών, αλλά και πληροφορίες για τον τρόπο δράσης τους.

Ο συνεπιβάτης φορούσε κουκούλα, γυαλιά ηλίου και μάσκα με αφορμή τον κορονοϊό, για να μην μπορούν να τον αναγνωρίσουν, χακί μπουφάν και μαύρο παντελόνι. Αυτός ήταν που άνοιξε πυρ με το «εννιάρι». Αυτός πλησίασε, όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ χτυπημένος από τις βολίδες είχε πέσει στο έδαφος, να ρίξει τη χαριστική βολή.

Εντεκα τραύματα είδαν στον κορμό και το κεφάλι, αλλά η νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει μέσα στην ημέρα θα δείξει πόσα από αυτά ήταν διαμπερή και συνολικά πόσες βολίδες έπληξαν το θύμα.

Οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών θα επιστρέψουν στον Αλιμο. Θα αναζητήσουν και άλλες μαρτυρίες. Θα αναζητήσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως στο δρομολόγιο, που ακολούθησε ο Γιώργος Καραϊβάζ, όταν έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό και μέχρι το σπίτι του.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πάρα πολύ πιθανό εκτελεστές και ηθικός αυτουργός να είναι διαφορετικά πρόσωπα, να πρόκειται δηλαδή για ένα «συμβόλαιο θανάτου». Προκειμένου να εντοπίσουν το κίνητρο, που πιθανά να τους οδηγήσει και στους εμπλεκόμενους, πρέπει να «μάθουν» το θύμα.

Στόχος των αστυνομικών δεν είναι μόνο να μάθουν τι έκανε τις τελευταίες ώρες, αλλά τις συνήθειές του, τα οικονομικά του, τις επαφές του. Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία είχαν μία πρώτη επικοινωνία με τη σύζυγο του θύματος. Ουσιαστικά μία επικοινωνία γνωριμίας και όχι ουσίας. Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, όμως, θα της ζητήσουν να τους πει ακόμα και το πιο ασήμαντο στοιχείο, που ίσως φανεί χρήσιμο στην έρευνα. Καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν και άλλα πρόσωπα από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών, όμως, θα αναλύσουν τα άρθρα του θύματος, σε μία προσπάθεια να καταλάβουν ποιος θα μπορούσε να έχει ενοχληθεί τόσο από αυτά, ώστε να ζητήσει την εκτέλεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Huffpost ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητά του, κάτι που δείχνει στους αστυνομικούς ότι δεν φοβόταν, ενώ δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κάποιον ότι αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Δεν είχε όπλο και ουδέποτε ζήτησε αστυνομική προστασία.

Huffpost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου