Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Τουρκία : Ο Ερντογάν δοκίμασε τον κινητήρα που θέλει να στείλει στη Σελήνη

  Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

«Αποκτήσαμε» 2 “rocket men”.  Ο ένας στην Β. Κορέα και ο άλλος στη Μικρά Ασία

Η Τουρκία δοκίμασε με επιτυχία τον υβριδικό κινητήρα που θα κινήσει το διαστημικό της σκάφος στη σχεδιαζόμενη αποστολή του προς το Φεγγάρι, δήλωσε ο υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της χώρας

Τουρκία : Ο Ερντογάν δοκίμασε τον κινητήρα που θέλει να στείλει στη Σελήνη | tovima.gr

Η Τουρκία δοκίμασε με επιτυχία τον υβριδικό κινητήρα που θα κινήσει το διαστημικό της σκάφος στη σχεδιαζόμενη αποστολή του προς τη Σελήνη, δήλωσε ο υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία σχεδιάζει μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη το 2023.

Ο υπουργός, Mustafa Varank, ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν δύο επιτυχημένες πυροδοτήσεις κατά τις σημερινές δοκιμές. Η πρώτη αφορά την ανάφλεξη του συστήματος κατακόρυφης πρόωσης και η δεύτερη την ανάφλεξη της υβριδικής μηχανής που προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή στη Σελήνη.

Όπως είπε ο Varank, οι δοκιμές ήταν άκρως επιτυχημένες. «Αυτές οι δοκιμές των 50 δευτερολέπτων ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Έως σήμερα, μπορούμε να πούμε πως κάναμε τα πρώτα επιτυχημένα βήματα που θα μας οδηγήσουν σε μία αποστολή στο φεγγάρι».

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό, σε δεύτερη φάση, τον ερχόμενο Μάιο, αναμένεται να πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές πτήσεις.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου