Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Ψάχνουν βίντεο με τις κινήσεις των δραστών εν αναμονή της βαλλιστικής

   Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

«Χτενίζουν» την περιοχή του εγκλήματος οι αστυνομικοί αναζητώντας κάθε στοιχείο για τις κινήσεις των δολοφόνων που διέφυγαν με σκούτερ και ακάλυπτα τα πρόσωπά τους – Απαντήσεις από τα Εγκληματολογικά εργαστήρια περιμένουν στην Ασφάλεια – «Κόσκινο» από τις σφαίρες το αυτοκίνητο του θύματος, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ

Κάθε στοιχείο, κάθε μαρτυρία, κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και την πιο ασήμαντη φαινομενικά, αλλά και βίντεο συλλέγουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουν τις κινήσεις των δραστών, το δρομολόγιο της διαφυγής τους, ώστε να φτιάξουν έναν πρώτο καμβά ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε περίπου στις 2.15′ σήμερα το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του στην οδό Άνιννου, στον Άλιμο.  Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών, ήταν δύο και κινήθηκαν με ένα σκούτερ. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τον δημοσιογράφο με εννιάρι πιστόλι, που πιθανότατα έφερε και σιγαστήρα, μόλις είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του, για να κατέβει και να πάει στο σπίτι του, όπου τον περίμεναν η γυναίκα του και το παιδί τους. Οι δολοφόνοι, πυροβόλησαν τουλάχιστον 12 φορές, αφού τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας. Τουλάχιστον έξι σφαίρες βρήκαν σε διάφορα σημεία του σώματός του τον Γιώργο Καραϊβάζ, που βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, δίπλα στο αυτοκίνητο.

Νωρίτερα, το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για να ερευνηθεί, ενώ σφαίρες έχουν χτυπήσει και το όχημα.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, πράγμα που θα έδινε μια κατεύθυνση στις έρευνες. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, παρά μόνο στην περίπτωση που οι δράστες ήθελαν να «υπογράψουν» την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν μαρτυρίες και περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες: Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι είπαν ότι οι δύο δολοφόνοι φορούσαν σκούρα ρούχα, αλλά δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, πράγμα που δείχνει βεβαιότητα από την πλευρά τους ότι δεν μπορούν να αναγνωρισθούν. Κινήθηκαν με ένα απλό σκούτερ, όχημα που επίσης προκαλεί λιγότερες υποψίες: Είναι άγνωστο αν διέφυγαν με αυτό ή αν είχαν κι άλλο όχημα διαφυγής σε άλλο σημείο ή αν συνέχισαν το δρομολόγιο διαφυγής τους και οι δύο μαζί ή χωρίστηκαν.

IMG_2177-_1_

Οργανωμένο στη λεπτομέρεια το σχέδιο δολοφονίας

Το σχέδιο δολοφονίας φαίνεται ότι είχε οργανωθεί από μέρες, καθώς οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις και την καθημερινότητα του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο δημοσιογράφος δεν είχε ποτέ αιτηθεί αστυνομικής προστασίας, αφού δεν είχε αισθανθεί απειλούμενος.



IMG_2151

Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από την οδό Άννινου  στις 14.28. Κινητη ιατρική μονάδα ήταν στο σημείο επτά λεπτά αργότερα, στις 14.35. Ο χώρος είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και επιτράπηκε η είσοδος στον γιατρό του ΕΚΑΒ, ο οποίος και διαπίστωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: Επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα με σφαίρες

Στον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, μετέβη η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου. Αφού εξέφρασε τη συντριβή της για την εν ψυχρώ δολοφονία, επισήμανε ότι υπάρχουν άλλοι 6.000 δημοσιογράφοι για να ερευνήσουν και να δώσουν απαντήσεις:

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες. Είχε εργασθεί στην Απογευματινή, στον Ελεύθερο Τύπο, τον Αντένα και το Star, ενώ ήταν ιδιοκτήτης- διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Κυβερνητική εκπρόσωπος: Σοκ από τη δολοφονία, οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Δήλωση για τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Η δήλωση της κυρίας Πελώνη έχει ως εξής: «Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας». 

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου