Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου – Δείτε βίντεο και φωτογραφία

  Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Νέο βίντεο και φωτογραφικό υλικό αποκαλύπτουν τους δυο δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Γιώργο Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής – Τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών – Πού τους αναζητεί η αστυνομία

Νέο βίντεο και φωτογραφικό υλικό, αποκαλύπτουν τους δυο δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Γιώργο Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Στο μεταξύ, νέα δεδομένα προκύπτουν μέσα από τις αναλύσεις των βίντεο από κάμερες της περιοχής που έχουν στη διάθεση τους οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το protothema.gr, ο οδηγός του μαύρου Beverly έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζίν παντελόνι και σκούρα παπούτσια.

Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό. Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο για να κατέβει και να τον εκτελέσουν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Στο μαύρο τζιπ του Γιώργου Καραιβάζ η κηδεία του οποίου θα τελεστεί σήμερα Κυριακή στις 15:00, στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε, δεν φαίνεται να είχε τοποθετηθεί σύστημα GPS, ενώ δεν έχει εντοπιστεί και το μαύρο Beverly που το ντουέτο των δολοφόνων χρησιμοποίησαν για την εκτέλεση του. Δεν αποκλείουν, είτε να το έχουν αφήσει σε κάποιο σημείο και να μην έχει εντοπιστεί, είτε να είναι ιδιόκτητο ακόμη και να το έχουν ενοικιάσει.

Το «λάθος» των δολοφόνων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής τους μετά τη δολοφονία. Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από εκεί πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

Πιθανόν από το εξωτερικό οι εκτελεστές

Οι επιτελείς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό. Δηλαδή να πρόκειται για «πληρωμένους» εκτελεστές που έβαλαν την «υπογραφή» τους στο συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ξεκινούν οι καταθέσεις

Από εκεί και πέρα, οι κύκλος των καταθέσεων έχει ήδη ανοίξει. Πρώτα θα μιλήσουν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του δημοσιογράφου. Τα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ θα κληθούν να καταθέσουν για το εάν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές για τη ζωή του ή εάν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε. Παράλληλα θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα από το επαγγελματικό του περιβάλλον.

Το δεύτερο σκέλος των ερευνών αναμένεται να εστιάσει στα κινητά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Γιώργου Καραϊβάζ.  Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Παράλληλα, οι αρχές πρόκειται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν βέβαιο ότι οι εκτελεστές έλαβαν τηλεφώνημα από συνεργό τους ο οποίος παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ. Ακόμη προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες από περίοικους οι οποίοι μπορεί να γνωρίζουν οτιδήποτε χρήσιμο που θα τους βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τον δολοφόνησαν με 10 σφαίρες – Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση

Δέκα σφαίρες από τις 13 που έριξαν οι δυο δράστες, δέχτηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, το μεσημέρι της Παρασκευής. Από αυτές, η μια χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μια στο λαιμό, δυο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του άτυχου δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Νωρίτερα, η βαλλιστική που ολοκληρώθηκε, έδειξε πως το 9αρι όπλο, με το οποίο οι δυο δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο, ήταν «καθαρό», δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ανάλογο περιστατικό.

Το οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη δολοφονία – Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας και το «λάθος» των δολοφόνων

«Πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κρύβεται αυτό που λέμε οργανωμένο έγκλημα. Η επιλογή του δημοσιογράφου είχε συμβολικό χαρακτήρα και ήταν ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, ακόμη και την ίδια την Αστυνομία που λέει ότι μπορούμε να χτυπάμε όποτε θέλουμε, όποιον θέλουμε και κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει.

Η αφορμή για να τον επιλέξουν ίσως κρύβεται πίσω από τα κείμενα ή τα ρεπορτάζ που έκανε και για αυτό τα ξεσκονίζουμε για να αποκαλύψουμε τους δράστες. Στη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να εξιχνιάσουμε σύντομα την υπόθεση».

Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας που έχει άριστη γνώση της υπόθεσης, αποκαλύπτει στο protothema.gr την πρώτη ανάλυση για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Η υπόθεση, έχει αναχθεί σε πρώτη προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χρυσοχοίδης εξερχόμενος «με εντολή του πρωθυπουργού θα επισπευσθούν οι διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα και η ελληνική αστυνομία θα βρει σύντομα τους ενόχους και θα τους στείλει στη δικαιοσύνη». Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, από τη βαλλιστική εξέταση στους 13 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, το 9άρι είναι καθαρό και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο χτύπημα.

Βαλλιστικός αναλυτής: «Ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι»

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου αλλά και στην δημοσιογραφική οικογένεια. Τον γνώριζα δημοσιογραφικά. Έδινε την προσέγγιση ενός ανθρώπου ήρεμου, χαμηλών τόνων και δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα είχε αυτή την κατάληξη», ανέφερε ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης και συνέχισε λεγοντας πως «όταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος με αυτή την άνανδρη και άγρια επίθεση, που όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πληρωμένο συμβόλαιο, είναι προφανές ότι κάποιος έχει ενοχληθεί. Είτε με κάτι που ήδη έχει δημοσιεύσει είτε από κάτι που ερευνούσε και θα δημοσιοποιούσε στο μέλλον. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήταν ακριβώς αλλά σίγουρα ενόχλησε κάποιους».

Όσον αφορά για την επιλογή της ώρας που έγινε η υπόθεση ο ίδιος τόνισε ότι «το μεσημέρι ενδεχομένως παρέχει και μια καλύτερη κάλυψη σε έναν επαγγελματία δολοφόνο. Όταν έχει κάποιος προετοιμαστεί με μεθοδολογία το μεσημέρι του παρέχει καλύτερη κάλυψη και πετυχαίνει αιφνιδιασμό γιατί το μεσημέρι με την κίνηση δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τέτοια εξέλιξη. Αυτό αν το αντιστρέψουμε είναι και η κάλυψη των δραστών. Το βράδυ μπορεί και το θύμα να ήταν πιο προσεκτικό και να μην μπορούσαν να προσεγγίζουν πολύ εύκολα».

Σχετικά με τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ο κ. Ραυτογιάννης εξήγησε ότι «έχουν αλλάξει τα στοιχεία με αυτά που υπήρχαν τις πρώτες ώρες. Αυτή τη στιγμή ενισχύεται η εγκληματική ενέργεια από μια οργανωμένη ομάδα. Ένα συμβόλαιο θανάτου. Τον προσέγγισαν από πολύ κοντά, χρησιμοποίησαν ένα 9αρι πιστόλι με σιγαστήρα τον σκότωσαν. Ο υπόκωφος θόρυβος που ακούστηκε ήταν από τους κάλυκες, ήταν σαν να κλείσιμο μιας πόρτας ή μιας εξάτμισης που κάνει μεγάλο θόρυβο».

«Το ότι δεν έχει βρεθεί η μηχανή μέχρι τώρα μας δημιουργεί ερωτηματικά. Συνήθως οι δράστες σε τέτοιες περιπτώσεις εγκαταλείπουν το όχημα πλησίον του χώρου και από εκεί έχουν ένα δεύτερο όχημα διαφυγής. Κάτι τέοιο μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί. Είναι νωρίς όμως να μπούμε σε αυτή την ανάλυση. Κανείς που προβαίνει σε τέτοια ενέργεια δεν ρισκάρει να μετακινηθεί με το ίδιο όχημα για μεγάλη απόσταση. Άρα είναι κάτι που είναι εξεταστέο από τις αρχές», κατέληξε.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου