Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

«Πάνω από όλα η οικογένεια», έγραψαν ιστορία οι Antetokounbos

Σάββατο, 3 Απριλίου, 2021

Αssociated Press

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο των Μπακς, νικητές έναντι του αδερφού τους Κώστα και τον Lakers, 31 Μαρτίοου, 2021.(AP Photo/Mark J. Terrill)

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ/ Μάρτυρες μιας πολύ όμορφης στιγμή γίναμε μετά το τέλος της αναμέτρησης των Λέικερς με τους Μπακς. Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο συνομίλησαν με τον αδερφό τους, Κώστα και ο Greek Freak τον πήρε αγκαλιά, δείχνοντας πόσο χαίρεται που τους έχει και τους 2 κοντά του, ενώ έγραψαν ιστορία, αφού έγιναν η 2η τριάδα αδερφών στην ιστορία της λίγκας που συναντιέται σε ένα ματς, μετά τα αδέρφια Χόλιντεϊ (Τζρου, Τζάστιν, Ααρον). "Πάνω από όλα η οικογένεια" - όπως έγραψαν και οι Μπακς στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter- για τα αδέρφια Αντετοκούνμπο δεν σταματούν να το δείχνουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Οι τρεις τους το απόλαυσαν και έβγαλαν φυσικά φωτογραφία, μέχρι να συναντηθούν ξανά εντός ή εκτός παρκέ. 

Πρώτος σκόρερ για τα «ελάφια» ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ με 28 πόντους ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους (7/12 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 8/10 βολές), 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ αλλά και 9 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε 8 πόντους (2/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 12 λεπτά συμμετοχής. Για τους Λέικερς, που αγωνίστηκαν και πάλι χωρίς τους τραυματίες Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μοντρέζλ Χάρελ με 19 πόντους ενώ 17 πόντους πρόσθεσε ο Ντένις Σρούντερ. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για 2 λεπτά και είχε ένα άστοχο δίποντο. 

Γιάννης: Ηταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου

Ως την καλύτερη στιγμή της καριέρας του χαρακτήρισε την συνύπαρξη στο παρκέ με τον Θανάση και τον Κώστα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη του Μιλγουόκι επί των Λέικερς στο Λος Αντζελες: «Το πρώτο μου παιχνίδι εναντίον του Κώστα, στο Ντάλας, όταν τον είδα να κάνει ζέσταμα και κατάλαβα ότι είναι στο ΝΒΑ ήταν υπέροχο. Ομως αυτή η στιγμή όμως είναι η αγαπημένη της καριέρας μου στο ΝΒΑ. Δεν μπορείς ποτέ να νιώσεις έτσι. Είτε σημειώσεις buzzer-beater, είτε σκοράρεις 50 ή 40 πόντους δεν έχει σημασία. Αυτή η στιγμή όμως, να δεις τους ανθρώπους που μεγάλωσες μαζί και κοιμόσουν στο ίδιο κρεβάτι κοιτώντας το ταβάνι λέγοντας ‘φανταστείτε να παίξουμε στο ΝΒΑ, αν θα τα καταφέρουμε’ και ξαφνικά να είσαι στο ίδιο παρκέ, την ίδια στιγμή που η μητέρα σου τραβάει VIDEO ότι συνέβη, είναι ανεκτίμητο και κανείς δεν μπορεί να το πάρει από εμάς. Ηταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Είναι απίστευτο φίλε. Ηταν μεγάλο το ταξίδι μας μέχρι να βρεθούμε οι τρεις μας ταυτόχρονα σε ένα παρκέ ΝΒΑ, με την μητέρα μας να μας βγάζει φωτογραφίες. Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι περισσότερο. Αντιπροσωπεύουμε τον πατέρα μας με τον καλύτερο τρόπο, το κάνουμε με χαμόγελο στο πρόσωπο. Βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Αυτό ήταν το όνειρό μας και το γεγονός ότι μπορούμε να καθίσουμε για μία στιγμή και να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε κάνει είναι απίστευτο. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, να δουλεύουμε και στιγμές σαν αυτή θα ξανασυμβούν. Αρχικά εστίασα στο παιχνίδι και στο να περάσω καλά και να νικήσει η ομάδα μου. Δεν είδα τον Κώστα να κάνει ζέσταμα. Οταν είδα όμως ότι ετοιμαζόταν να μπει στο παρκέ, προφανώς ήμουν χαρούμενος και κατάλαβα ότι ήταν ευκαιρία να παίξω μαζί του. Εχω δει τον Τζρου (Χόλιντεϊ) να παίζει εναντίον του αδελφού του, αλλά ποτέ δεν το σκέφτεσαι έτσι. Συνήθως το σκέφτομαι όποτε παίζουμε με τους Λέικερς και λέω ότι ο αδελφός μου παίζει στην αντίπαλη ομάδα και ποιος ξέρει ίσως παίξω εναντίον του και τι θα κάνω αν χρειαστεί να τον μαρκάρω. Ξέρω τις κινήσεις του και τα αδύνατα σημεία του. Οταν ξεκινάει το παιχνίδι εστιάζω στο να νικήσει η ομάδα. Το τελευταίο λεπτό του αγώνα όμως είχα την ευκαιρία απλώς να περάσω καλά και να απολαύσω τον χρόνο που πέρασα ως αντίπαλός του».

Με αφορμή το... σμίξιμο των Αntetokounbros σας θυμίζουμε τις τριάδες αδερφών που έπαιξαν στο ΝΒΑ:

Mπρεντ, Τζον και Ντρου Μπάρι

Τα παιδιά του Ρικ Μπάρι. Ο Μπρεντ κέρδισε 2 τίτλους με το Σαν Αντόνιο, αγωνίστηκε 14 σεζόν στο ΝΒΑ και πήρε και διαγωνισμό καρφωμάτων το 1996, ενώ ο Τζον τελείωσε την καριέρα του με 39.2% στα τρίποντα. Τέλος ο Ντρου μπορεί να αγωνίστηκε μόλις 3 σεζόν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, αλλά με 38.1% στα τρίποντα.

Kάλντγουελ, Τσαρλς, Μέιτζορ και Ουίλ Τζόουνς

Εδώ έχουμε μια ειδική κατηγορία, αφού δεν μιλάμε για 3 αδέρφια, αλλά για 4. Ο Κάλντγουελ έπαιξε 1299 ματς και αγωνίστηκε και σε All Star Game, ο Τσαρλς κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα το 1995 με τους Ρόκετς. Από την πλευρά του ο Μέιτζορ πάτησε παρκέ σε 374 ματς στο ΝΒΑ και τέλος ο Ουίλ φόρεσε τη φανέλα της Ιντιάνα και του Mπάφαλο, ενώ πριν ήταν στο ABA.

Τζρου, Ααρον και Τζάστιν Χόλιντεϊ

Μιλάμε για την πρώτη τριάδα αδερφών που συναντήθηκε σε αγώνα ΝΒΑ, πριν τους Antetokounbros. Kαι αυτό είχε γίνει σε ένα Πέλικανς - Πέισερς, όπου ο Τζρου συναντήθηκε με Τζάστιν και Ααρον. Πλέον ο Τζρου παίζει παρέα με τον Γιάννη στους Μπακς. Ο Ααρον αγωνίζεται στην Ιντιάνα από το 2018, ενώ έναν χρόνο μετά στην ομάδα πήγε και ο αδερφός του, Τζάστιν. Κορυφαίος ο Τζρου με 15.9 πόντους και 6.3 ασίστ στην καριέρα του στο ΝΒΑ.

Μέισον, Μάρσαλ και Μάιλς Πλάμλι

Ακόμα μια διάσημη τριάδα αδερφών στο ΝΒΑ. Ο Μέισον είναι και ο πιο διάσημος και αγωνίζεται στους Πίστονς, με τους οποίους έχει φέτος 10.5 πόντους και 9.5 ριμπάουντ, ενώ στο παρελθόν έπαιξε σε Μπρούκλιν, Πόρτλαντ και Ντένβερ. O Mάιλς που τον συναντάμε στην Κίνα μετά το πέρασμα του στο ΝΒΑ, έχει φορέσει τη φανέλα των Πέισερς, των Μπακς, των Σανς, των Χοκς και των Χόρνετς. Τέλος ο Μάρσαλ ήταν στους Νικς, αλλά και στους Μπακς, αλλά δεν πήρε τόσες ευκαιρίες όσο τα αδέρφια του.

Kόντι, Τάιλερ και Λουκ Ζέλερ

O Kόντι δεν έχει φύγει ποτέ από τη Σάρλοτ και εκεί μετρά 8.6 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 7 σεζόν. Ο Τάιλερ έχει παίξει 414 φορές στην κορυφαία λίγκα του κόσμου με 6.9 πόντους και 4.4 ριμπάουντ. Εχει περάσει από Καβς, Σέλτικς, Μπακς, Χοκς, Νετς, Σπερς και Γκρίζλις. Τώρα ο Λουκ βρέθηκε στο ΝΒΑ μόλις για 16 ματς τη σεζόν 2012-13 με τους Φοίνιξ Σανς, αλλά δεν ήταν τόσο καλός όσο τα αδέρφια του.

Γιάννης, Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο

Και φτάνουμε στους 3 Ελληνες, στα αδέρφια Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης κυριαρχεί στη λίγκα εδώ και χρόνια, μετρώντας 2 βραβεία MVP, ενώ στην καριέρα του με τους Μπακς έχει 20.7 πόντους και 9.1 ριμπάουντ, παλεύοντας να οδηγήσει τα ελάφια στην κορυφή. Ο Θανάσης πριν τους Μπακς, βρισκόταν στους Νικς, ενώ φέτος στα ελάφια έχει 3.3 πόντους και 2.3 ριμπάουντ μέσο όρο. Τέλος ο Κώστας που πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής με τους Λέικερς, έχει ξεκινήσει την καριέρα του στο Ντάλας, ενώ τη σεζόν που διανύουμε αγωνίστηκε σε μόλις 6 ματς με τους «λιμνάνθρωπους».

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου