Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Η αρχαιότερη ελιά της Ελλάδας είναι 2.500 ετών και βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους

Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Ενα δέντρο με ιδιαίτερη βοτανική, ιστορική κι αισθητική σημασία.
Η ελιά του Πεισίστρατου
Η ελιά του ΠεισΟι ρίζες της χάνονται στο βάθος των αιώνων. Ο λόγος για την, ηλικίας 2.500 ετών «ελιά του Πεισίστρατου» που έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης.
Η ελιά ανήκει στον αρχαίο Ελαιώνα του Πεισίστρατου, όπως πιστοποίησε το 1919 η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ένα από τα δεκάδες χιλιάδες δέντρα του Ιστορικού Ελαιώνα των Αθηνών, που διασώθηκε.
Το υπέροχο αυτό δέντρο μας θυμίζει ο φακός της Eurokinissi και του Μάρκου Χουζούρη σε ένα οδοιπορικό στους Αγίους Αναργύρους όπου και βρίσκεται η ελιά με την ιδιαίτερη βοτανική, αισθητική και ιστορική σημασία
Η Ελιά του Πεισίστρατου, το αρχαιότερο ελαιόδενδρο στη χώρα το οποίο συνδέει την πόλη των Αγών Αναργύρων με την ιστορία της αρχαίας Αθήνας, βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, στην οδό Πεισιστράτους μεταξύ των οδών Τριπόλεως και Κωνσταντινουπόλεως. Είναι επισκέψιμη όλη την ημέρα.

Δείτε φωτογραφίες: 

Η ελιά του Πεισίστρατου
Η ελιά του Πεισίστρατου

ΠΗΓΗ: agan.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου