Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

Κι όμως υπάρχει εταιρεία που θέλει να μην εξαρτάται από την Tesla

 Δευτέρα, 15 Μαρτίου, 2021

Η ιαπωνική Panasonic ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα καθώς ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος αποχωρεί.

Εντούτοις ο απερχόμενος Καζουχίρο Τσούγκα κρατούσε για το τέλος της θητείας του μια έκπληξη, καθώς όπως ανέφερε στους Financial Times, η εταιρεία πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από την Tesla και να κατασκευάζει μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα είναι συμβατές με τα μοντέλα κι άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.  

«Εισερχόμαστε σε μια διαφορετική φάση και πρέπει να παρακολουθούμε κι άλλους κατασκευαστές πέραν της Tesla», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

«Έως κάποιο σημείο, πρέπει να αλλάξουμε τη μονοδιάστατη προσέγγισή μας να στηριζόμαστε αποκλειστικά στον Tesla», δήλωσε ο Τσούγκα, ο οποίος αποχωρεί την 1η Απριλίου μετά από εννέα χρόνια στο τιμόνι της Panasonic, για να δώσει τη θέση του στον επικεφαλής του τμήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας της ιαπωνικής εταιρείας Γιούκι Κουσούμι.  

Η Panasonic έχει επενδύσει από κοινού με την Tesla 5 δισ. δολάρια σε ένα gigafactory κατασκευής μπαταριών στην πολιτεία της Νεβάδα στις ΗΠΑ.

Υπό την ηγεσία του Τσούγκα, η Panasonic έχει μετατοπίσει τις επιχειρήσεις της από τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη στις μπαταρίες, στα εργοστασιακά μηχανήματα και εξαρτήματα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου