Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε πώληση Su-57 και Su-35 στην Τουρκία

Σάββατο, 13 Μαρτίου, 2021

Εάν υπάρξει τουρκικό αίτημα, η ρωσική πλευρά δηλώνει έτοιμη για διαπραγματεύσεις.

GETTY IMAGES

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ενδεχόμενη προμήθεια μαχητικών Su-35 και Su-57, εάν δεχτεί το αντίστοιχο αίτημα, δήλωσε την Παρασκευή η Βαλέρια Ρεσετνίκοβα, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασία.

«Όσον αφορά στα πιθανά σχέδια της αγοράς ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su-57, θα έπρεπε να σημειωθεί πως η τουρκική πλευρά έχει πληροφορηθεί για τις τεχνικές προδιαγραφές πλήρως. Εάν υπάρχει αίτημα από την Τουρκία για αυτά τα αεροπλάνα, θα είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις σε αυτό το ζήτημα» είπε η εκπρόσωπος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

GETTY IMAGES

Η Ρωσία νωρίτερα είχε δείξει προθυμία συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρκικού μαχητικού πέμπτης γενεάς, TF-X, πρόσθεσε σχετικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα τέτοιο αίτημα από την Άγκυρα. 

Τo Su-35 είναι μαχητικό τετάρτης γενεάς καιβασίζεται στο Su-27. Έχει βάρος 19 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 2.500 χλμ/ ώρα και είναι δικινητήριο και μονοθέσιο. Είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο των 30 χιλιοστών και μπορεί να μεταφέρει φορτίο όπλων βάρους 8 τόνων, σε 12 πυλώνες κάτω από τα φτερά του. Είναι σε υπηρεσία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και στις ινδικές και τις ινδονησιακές.

Λόγω των προηγμένων συστημάτων, της ευελιξίας και του βαρέος οπλισμού του, θεωρείται ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μαχητικό, και προωθείται από τη Ρωσία ως ένα αεροσκάφος με δυνατότητες εντοπισμού και αντιμετώπισης stealth μαχητικών 5ης γενεάς, όπως το F-35 και το F-22 (κάτι ωστόσο για το οποίο πολλοί δυτικοί αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες). 

Όσον αφορά στο Su-57, πρόκειται για το ένα και μοναδικό (ως τώρα) μαχητικό 5ης γενεάς της Ρωσίας. Είναι ένα δικινητήριο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων το οποίο σχεδιάστηκε από τη Sukhoi και πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το 2010. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, έχει stealth χαρακτηριστικά, προηγμένα avionics, supermaneuverability (δυνατότητα να πραγματοποιεί ελιγμούς που δεν είναι δυνατοί με «καθαρούς» αεροδυναμικούς μηχανισμούς), supercruise (υπερηχητική πτήση χωρίς μετάκαυση) κ.α.

Προορίζεται ως «διάδοχος» των MiG-29 και Su-27 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και είχε ανακοινωθεί πως χρησιμοποιήθηκε σε επιχειρήσεις στη Συρία, ωστόσο, παρά τις αρχικές εξαγγελίες της ρωσικής κυβέρνησης περί προμήθειας μεγάλου αριθμού μαχητικών, έχουν υπάρξει καθυστερήσεις οι οποίες αποδίδονται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία. 

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου