Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Η εταιρεία KPS του Μιχάλη Ψαρού αγόρασε το Aluminum Rolling για $1,67 δισ.

 Τετάρτη, 10 Μαρτίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

O επιφανής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Μιχάλης Ψαρός. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εταιρεία KPS, στην οποία ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Μιχάλης Ψαρός είναι συνέταιρος, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει τελική συμφωνία να αγοράσει τη γνωστή παγκοσμίως εταιρεία αλουμινίου, Aluminum Rolling, από την Norsk Hydro ASA, που την ορίζει, προς 1,38 δισεκατομμύρια ευρώ ή 1,67 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2021 σύμφωνα με τους συνήθεις όρους και επικυρώσεις.



Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων αλουμινίου παγκοσμίως, γνωστών ως κυλινδρικών προϊόντων (rolled products), και εξυπηρετεί ένα 


τεράστιο και ποικίλο αριθμό πελατών συμπεριλαμβανομένων κυτίων αναψυκτικών, αυτοκινήτων, χρυσόχαρτου συσκευασίας, καθώς και υλικών οικοδομών.

Τα περιουσιακά στοιχεία απαρτίζονται από επτά Μονάδες Παραγωγής και ένα Κέντρο R&D ανά τη Γερμανία και τη Νορβηγία συμπεριλαμβανομένου και του Alunorf του μεγαλύτερου παρασκευαστηρίου κυλινδρικού αλουμινίου στον Κόσμο και επίσης του Grevenbroich του μεγαλύτερου εργοστασίου φινιρίσματος κυλινδρικού αλουμινίου. Στην εταιρεία εργάζονται περί τις πέντε χιλιάδες υπάλληλοι, κυρίως στη Γερμανία και Νορβηγία.

Ο Μιχάλης Ψαρός, συνιδρυτής και συνδιευθυντής της KPS Capital Partners είπε ότι «το μέγεθος και η παγκόσμια εμβέλεια της επιχείρησης Rolling, η ποιότητα των περιουσιακών της στοιχείων μαζί με την ανωτερότητα των προϊόντων της και τις τεχνολογικές της δυνατότητες, διαμορφώνουν το θεμέλιο μιας τεράστιας επενδυτικής πλατφόρμας. Ο συνέταιρος της KPS ο Kyle Munford θα ηγηθεί ομάδας KPS η οποία θα συνεργαστεί στενά με την διευθυντική ομάδα της εταιρείας για να επισπεύσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης οι οποίες προκύπτουν από την ουσιαστική επένδυση στην εταιρεία, τα περιουσιακά της στοιχεία και τη λειτουργία της. Το επίκεντρό μας θα είναι η ευρηματικότητα και η ανάπτυξη νέων προϊόντων. Προσβλέπουμε στη δημιουργία αξίας χρησιμοποιώντας την πολύ επιτυχημένη εμπειρία πολλών δεκαετιών της KPS επενδύσεων στον τομέα των μετάλλων και των αυτοκινητοβιομηχανιών».

Ο Finar Glomnes, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Rolling, είπε πως «είμαστε ενθουσιασμένοι να λειτουργήσουμε υπό την ιδιοκτησία της KPS ως μίας ανεξάρτητης εταιρείας. Είναι μία μεγάλη μέρα για όλους μας, ιδιαίτερα για τους πελάτες και υπαλλήλους μας. Η KPS έχει να επιδείξει ένα αξιοθαύμαστο ιστορικό δημιουργίας και ανάπτυξης κορυφαίων εταιρειών και έχει τεράστια επιτυχία επενδύοντας στα μέταλλα και στις αυτοκινητοβιομηχανίες».

Υπογραμμίζεται ότι η KPS Capital Partners διευθύνει την ιδιωτικού δικαίου κοινοπραξία, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε από τους Γουτζίν Κέιλιν, Μάικλ Ψαρό και Ντέιβιντ Σαπίρο το 1991.

Διαθέτει χαρτοφυλάκιο της τάξεως των $10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ασχολείται με επενδύσεις σε βιομηχανικές εταιρείες που βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο και χρειάζονται άμεσα κεφάλαια. Μ’ άλλα λόγια, αναλαμβάνουν ημιθανείς εταιρείες και τις επαναφέρουν στη ζωή. Λειτουργούν 159 εταιρείες σε 22 χώρες του Κόσμου με περίπου τριάντα τέσσερις χιλιάδες υπαλλήλους.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου