Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Πτώση κρουσμάτων στις ΗΠΑ - Συμφωνία με J&J για 100 εκατ. επιπλέον εμβόλια


 Πέμπτη, 11 Μαρτίου, 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WP»). Ο μέσος όρος των επτά ημερών για τα νέα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κάτω από 58.000 για πρώτη φορά από τα μέσα Οκτωβρίου, μετά από εβδομάδες κατά τις οποίες μια σταθερή πτώση των νέων λοιμώξεων φάνηκε να έχει σταθεροποιηθεί.

Η πτώση έρχεται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες χορηγούν κατά μέσο όρο 2,15 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η εφημερίδα «Washington Post» κι ενώ ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοίνωνε την Τετάρτη επιπλέον εμβόλια της μίας δόσης από Johnson & Johnson.

Ωστόσο, ακόμη και αν περισσότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται από τον ιό, οι ειδικοί της δημόσιας υγείας προειδοποιούν για την άρση των περιορισμών σε πολιτείες όπως η Φλόριδα και το Τέξας.

Αυτό το μήνα, ξεκινά το «Ανοιξιάτικο Διάλειμμα» (Spring Break) για δεκάδες χιλιάδες φοιτητές πανεπιστημίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις οποίες οι επιστήμονες ανησυχούν ότι θα επιταχύνουν τη διάδοση νέων μεταλλάξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ο κυλιόμενος μέσος όρος των επτά ημερών για καθημερινά νέα κρούσματα στις ΗΠΑ μειώθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από 66.408 στις 22 Φεβρουαρίου σε 55.735 τη Δευτέρα.

Ως προς τους θανάτους, πάντα σύμφωνα με το Χόπκινς, ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των καθημερινών νέων θανάτων στις ΗΠΑ μειώθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από 1.910 στις 22 Φεβρουαρίου σε 1.563 τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναμενόταν την Τετάρτη να ανακοινώσει ότι η κυβέρνησή του θα εξασφαλίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της μίας δόσης που ανέπτυξε η Johnson & Johnson, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που έχουν γνώση του θέματος.

Αναμένεται να κάνει προεπισκόπηση του σχεδίου αυτού σε συνάντηση της Τετάρτης με στελέχη της Johnson & Johnson και της Merck, κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ότι η κυβέρνησή του βοήθησε να μεσολαβήσει μια συμφωνία μεταξύ των δύο ανταγωνιστικών εταιρειών για να επιταχύνει την παραγωγή του εμβολίου Johnson & Johnson.

Η Johnson & Johnson έχει ήδη συμφωνήσει να παράσχει στις Ηνωμένες Πολιτείες 100 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου, και ο τελευταίος στόχος της είναι να παράγει 94 εκατομμύρια από αυτές τις δόσεις έως τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με αξιωματούχους εξοικειωμένους με τις εκτιμήσεις, οι οποίοι μίλησαν ανώνυμα.

Μεταξύ αυτών των δόσεων και του εφοδιασμού των δύο δόσεων που επαρκούν για την κάλυψη 200 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τα τέλη Μαΐου, η χώρα αναμένεται να έχει αρκετές δόσεις για να καλύψει όλους τους επί του παρόντος επιλέξιμους για εμβόλιο μέχρι τότε. Οι επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης.

Στην Αλάσκα, εμβολιασμός για όλους

Παράλληλα, η Αλάσκα έγινε σήμερα η πρώτη αμερικανική πολιτεία που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 σε όλους τους πολίτες 16 ετών και άνω, χωρίς περιοριστικά κριτήρια.

Ο κυβερνήτης της Μάικ Ντάνλιβι ανακοίνωσε, σε ένα δελτίο τύπου, «με άμεση ισχύ», ότι το εμβόλιο θα είναι «διαθέσιμο για κάθε πολίτη που ζει ή εργάζεται στην Αλάσκα ηλικίας 16 ετών και άνω, με αποτέλεσμα η Αλάσκα να γίνεται η πρώτη πολιτεία της χώρας που αποσύρει τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας».

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech θα μπορεί να χορηγηθεί στα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, ενώ τα εμβόλια των Johnson & Johnson και Moderna θα διατεθούν στους 18 ετών και άνω.

Ο κυβερνήτης έκανε λόγο για ένα «ιστορικό βήμα», επισημαίνοντας πως αναμένει ότι με την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμών «θα δούμε αναμφίβολα την οικονομία μας να αναπτύσσεται και τις εμπορικές επιχειρήσεις μας να ακμάζουν».

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου