Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

CDC: Οι πλήρως εμβολιασθέντες Αμερικανοί μπορούν να συναντηθούν με άλλους

  Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021   

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) συνέστησαν σήμερα ότι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες με άλλα πρόσωπα, που έχουν επίσης εμβολιαστεί, χωρίς να φορούν μάσκες, όμως ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να τις φοράνε εκτός της οικίας τους.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, πως τα άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί μπορούν να συναντώνται με μη εμβολιασθέντες, που ανήκουν σε ομάδες χαμηλού κινδύνου από ένα νοικοκυριό, χωρίς τη χρήση μάσκας.

Αντιθέτως, τα πρόσωπα που έχουν εμβολιαστεί και συναντώνται με άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, από περισσότερα από ένα διαφορετικά νοικοκυριά, θα πρέπει να συνεχίζουν να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Θα πρέπει επίσης να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης στους δημόσιους χώρους, να αποφεύγουν τα ταξίδια και τις μεγάλες συναθροίσεις.

«Εάν οι παππούδες έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να επισκεφθούν την κόρη τους και την οικογένειά της, ακόμα κι αν αυτοί δεν έχουν εμβολιαστεί», από τη στιγμή που δεν παρουσιάζουν παράγοντες κινδύνου, επίφοβους να προσβληθούν από σοβαρές μορφές της Covid-19, εξήγησε η Γουαλένσκι.

Οι οδηγίες αυτές έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί να επανέλθουν με ασφάλεια σε πιο κανονικές δραστηριότητες και επαφές με άτομα εκτός των νοικοκυριών τους, την ώρα που ο κορονοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί ευρέως.

Οι συστάσεις αυτές διατυπώνονται την ώρα που περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το 9.2% του πληθυσμού των ΗΠΑ, έχουν πλήρως εμβολιαστεί με εμβόλια κατά της Covid-19, τα οποία έχουν αναπτύξει οι Pfizer Inc/ BioNTech, Moderna Inc και Johnson & Johnson, σύμφωνα με τα δεδομένα των CDC.

Σχεδόν το 18% του αμερικανικού πληθυσμού, ήτοι 58,9 εκατομμύρια ενήλικες έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου