Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Θρήνος στους Αμερικανούς ασιατικής καταγωγής, οργανώνονται ενάντια στο ρατσισμό

  Παρασκευή, 19 Μαρτίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

O Γεσούς Εστρέλα και η Σέλμπι συμπαραστέκονται στην ασιατική και ισπανική κοινότητα έξω από ένα σαλόνι μασάζ στο Ακγουορθ Τζόρτζιας, την Τετάρτη. (Curtis Compton /Atlanta Journal-Constitution via AP)


ΑΤΛΑΝΤΑ. ΤΖΟΡΤΖΙΑ. («ΑΡ»). Οι Ασιάτες Αμερικανοί είχαν ήδη βιώσει ένα έτος ρατσιστικών επιθέσεων εν καιρώ πανδημίας, όταν ένας ένοπλος λευκός κατηγορήθηκε ότι σκότωσε οκτώ άτομα, τα περισσότερα από αυτά Ασιάτισσες, σε τρία ινστιτούτα μασάζ στην περιοχή της Ατλάντα.

Εκατοντάδες Ασιάτες της Αμερικής και από το Νησί του Ειρηνικού στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κοινοποιήσουν τον θυμό, τη θλίψη, το φόβο και την απελπισία τους. Το hashtag #StopAsianHate ήταν ένα κορυφαίο δημοφιλές θέμα στο Twitter λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα την Τρίτη το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη για τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων, από τους οποίους οι επτά Ασιάτισσες, σε τρία ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα Τζόρτζιας το απόγευμα της Τρίτης, Ο Ρόμπερτ Ααρον Λονγκ, (Robert Aaron Long) 21 ετών και κρατείται σε φυλακή της κομητείας Τσερόκι.

«Νομίζω ότι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο απελπισμένοι είναι επειδή οι Ασιάτες Αμερικανοί κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για αυτό το ζήτημα εδώ και πολύ καιρό ... Εχουμε υψώσει την κόκκινη σημαία», δήλωσε η Αϊσα Γιακούμπ Μαχμούντ (Aisha Yaqoob Mahmood) εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος Ασιατικής Αμερικανικής Προάσπισης, με έδρα την Ατλάντα, το οποίο λειτουργεί πολιτικά και συμβουλευτικά σε όλη την Τζόρτζια.

Πολλοί ήταν επίσης εξοργισμένοι που ο ύποπτος, ο 21χρονος Ρόμπερτ Ααρον Λονγκ, δεν κατηγορήθηκε αμέσως για εγκλήματα μίσους. Οι αρχές δήλωσαν ότι ο Λονγκ είπε στην Αστυνομία ότι η επίθεση δεν είχε φυλετικά κίνητρα και ισχυρίστηκε ότι στοχεύει τα ιαματικά λουτρά εξαιτίας «σεξουαλικού εθισμού». Εξι από τις επτά δολοφονημένες γυναίκες αναγνωρίστηκαν ως Ασιάτισσες.

Εθνικός Κήρυξ

Πολίτες αφήνουν λουλούδια στον τόπο της επίθεσης στο Ακγουορθ της Τζόρτζια, 17 Μαρτίου, 2021. (Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP)

«Οι διώκτες του εγκλήματος χρειάζονται κάποια εκπαίδευση για να κατανοήσουν τι είναι ένα έγκλημα μίσους. Αυτός ο άνθρωπος εντόπισε στόχους που ανήκαν στους Ασιάτες », δήλωσε η Μάργκαρετ Χουάνγκ (Margaret Huang), πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του κέντρου Southern Poverty Law, που παρακολουθεί ομάδες μίσους. Ο ένοπλος «κυνηγούσε πολύ σαφώς μια στοχευμένη ομάδα ανθρώπων».

Ως Αμερικανοασιάτισσα η ίδια, δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί ήταν σα να τους δέχθηκε προσωπικά. Ανησυχεί ότι η μη κατηγοριοποίηση της επίθεσης ως εγκλήματος μίσους θα αποθαρρύνει απολύτως τους άλλους να βγουν μπροστά και να ζητήσουν βοήθεια.

Ανατρίχιασε επίσης στα σχόλια ενός αρχηγού σερίφη που είπε για τον ένοχο, πως «ήταν μια πολύ κακή μέρα για αυτόν».

Το σχόλιο «φάνηκε να προσπαθεί να εξηγήσει και να δικαιολογήσει» τις ενέργειες του υπόπτου. «Ας ελπίσουμε ότι ήταν μια ανακρίβεια», είπε η Χουάνγκ.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Ρόμπερτ Ααρον Λονγκ. (Crisp County Sheriff s Office via AP)

Η Μαχμούντ είπε ότι οι Ασιάτες Αμερικανοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην περιοχή της Ατλάντα ήταν ήδη φοβισμένοι λόγω περιστατικών όπως γκράφιτι και διαρρήξεις. Οι πυροβολισμοί θα αυξήσουν αυτήν την ανησυχία σε νέα ύψη.

Η οργάνωσή της Μαχμούντ συνεργάζεται με άλλες ομάδες, όπως το Τμήμα Ασιατών Αμερικανών για την Προαγωγή της Δικαιοσύνης στην Ατλάντα, για να προσφέρει πόρους σε πολλές γλώσσες, όπως βοήθεια ψυχικής υγείας, εκπαίδευση αυτοάμυνας και λοιπά.

Στο μεταξύ, από το Φοίνιξ έως τη Φιλαδέλφεια, ασιατικές αμερικανικές οργανώσεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο με στόχο να δείξουν ενότητα.

Οι «Asian American United», «Asian Pacific Islander Political Alliance» και πολλές άλλες ομάδες πραγματοποίησαν αγρυπνία την Τετάρτη το απόγευμα στη γειτονιά της Τσάινατάουν (Chinatown) της Φιλαδέλφειας.

«Μετά το μήνα και το χρόνο που είχαμε, ξέραμε ότι οι άνθρωποί μας χρειάζονταν χρόνο να έρθουν μαζί με ασφάλεια, μόνο για να θρηνήσουν, να θεραπεύσουν και να μιλήσουν για το τι συμβαίνει», δήλωσε ο Μόχαν Σεσάντρι (Mohan Seshadri), συν-εκτελεστικός διευθυντής της «Αsian Pacific Islander Political Alliance». «Οι άνθρωποί μας είναι εξοργισμένοι και έτοιμοι να πολεμήσουν», είπε ο Σεσάντρι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ασιατικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αριζόνα, Βιτσέντε Ρέιντ (Vicente Reid), σχεδιάζει μια επαγρύπνηση την επόμενη εβδομάδα στο προάστιο Μέζα του Φοίνιξ, το οποίο έχει πληθώρα καταστημάτων και εστιατορίων που ανήκουν σε Ασιάτες. Πιστεύει ότι οι δολοφονίες έχουν γαλβανίσει την τοπική κοινότητα να μην αρκεστεί στην αγρυπνία και μόνο.

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου