Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Μπορείτε να πάτε διακοπές αν κάνατε το εμβόλιο;

 Σάββατο, 20 Μαρτίου, 2021

Αssociated Press

Επιβάτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Salt Lake City, 17 Μαρτίου, 2021.(AP Photo/Rick Bowmer)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («WSJ»). Ο Πίτερ Βόλνι (Peter Volny), ένας συνταξιούχος στέλεχος διαφημιστικής, συνήθως πετάει περισσότερα από 100.000 αεροπορικά μίλια ετησίως με την σύζυγό του, και μάλιστα έφτασε σε ασυνήθιστα μέρη, όπως η Βόρεια Κορέα και το Τατζικιστάν στην προσπάθειά του να επισκεφτεί κάθε χώρα της Γης.

Επιτέλους, πλήρως εμβολιασμένος, είναι αποφασισμένος να αντισταθμίσει το χαμένο πανδημικό έτος. «Είμαστε σίγουρα άρρωστοι από τον εγκλεισμό στο σπίτι», είπε.

Στο ημερολόγιο: Ενα ελληνικό ειδύλλιο πέντε εβδομάδων, ένα αφρικανικό σαφάρι και ένα ταξίδι στις ζούγκλες του Σουρινάμ και της Γουιάνας. Κάνοντας τον εμβολιασμό, είπε, απέκτησε την εμπιστοσύνη ότι «εμβολιάστηκα και δεν φοβάμαι τίποτα».

Μετά από ένα χρόνο απομόνωσης και καταπιεστικά ατελείωτες συνεδρίες Zoom, πολλοί από τους νέο-εμβολιασθέντες αισθάνονται το ίδιο. Αλλά δεν είναι ακόμα μια κάρτα εξόδου από τη φυλακή: Στην περίπτωση του κ. Βόλνι, με εξαίρεση την Ελλάδα αυτό το φθινόπωρο, τα ταξίδια του δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2022.

Και αυτό ακουμπάει στο παράδοξο της διάθεσης εμβολίων και ελπίζει για μια επανεκκίνηση ταξιδιού: Ο περισσότερος κόσμος δεν είναι έτοιμος να επαναφέρει τους κανόνες δοκιμών και καραντίνας για τους ταξιδιώτες ακόμα. Βρισκόμαστε ακόμη σε πανδημία, και μόνο ένα μικρό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πάρει το εμβόλιο.

Πολλές χώρες -συμπεριλαμβανομένης της πλειονότητας της Δυτικής Ευρώπης- εξακολουθούν να μην είναι ανοιχτές στους τουρίστες των ΗΠΑ. Οι περιπτώσεις αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές. Η πλειονότητα της Ιταλίας, για παράδειγμα, μόλις επανήλθε στον εγκλεισμό αφού μια μετάλλαξη έφτασε στο κατώφλι της. Θα πρέπει να εξασκηθείτε σε κοινωνικές αποστάσεις και να φοράτε μάσκες για το ορατό μέλλον, ειδικά όταν βρίσκεστε δημοσίως με άτομα που δεν γνωρίζετε.

Επιπλέον, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία διευκόλυναν πρόσφατα τους περιορισμούς σε μικρές συγκεντρώσεις, συνεχίζουν να συμβουλεύουν κατά των ταξιδιών, ακόμη και για τους εμβολιασμένους. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ακόμα κίνδυνος να αποκτήσετε και να μεταδώσετε το Covid-19 ενώ βρίσκεστε μακριά από το σπίτι, δήλωσε το CDC. Αλλά οι συμβουλές θα μπορούσαν να αλλάξουν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας «καθώς εμβολιάζονται περισσότερα άτομα και μαθαίνουμε περισσότερα για το πώς λειτουργούν τα εμβόλια στον πραγματικό κόσμο».

Στα περισσότερα μέρη, οι κανόνες δεν έχουν αλλάξει. Ακόμα κι αν ο προορισμός σας εξακολουθεί να απαιτεί ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ, ο εμβολιασμός μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να βρεθείτε θετικός στον ιό και να καταλήξετε σε καραντίνα.

Ο αγώνας θα καταλήξει σε μια τυποποιημένη εφαρμογή για όλες τις χρήσεις στα κινητά που θα σας επιτρέψει να δείχνετε τα δεδομένα υγείας σας, από εμβολιασμούς έως τεστ, με ένα κλικ. Μέχρι να επιλυθούν τέτοιες ανησυχίες, ίσως είναι καλό να πλαστικοποιήσετε την κάρτα CDC που παίρνετε όταν κάνετε το εμβόλιο, ώστε να μην αποσυντίθεται στο πορτοφόλι σας.

Εθνικός Κήρυξ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου