Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Αγώνας για ένα κρεβάτι - "Επικίνδυνες" βάρδιες σε νοσοκομεία της Αττικής

 Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Τα νοσοκομεία που 'ναι στο κόκκινο. Αναδιάταξη δυνάμεων, πιθανή μετατροπή του ΝΙΜΙΤΣ σε non-covid νοσοκομείο.

PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP VIA GETTY IMAGES

Σε εξέλιξη είναι το σχέδιο αναδιάταξης των δυνάμεων του ΕΣΥ στην Αττική καθώς η αδυναμία εξασφάλισης επαρκούς αριθμού κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας -και σε κάποιες περιπτώσεις νοσοκομείων ακόμη και απλών κλινών- εξαιτίας της αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι οριακή, τη δυνατότητα διαχείρισης των εφημεριών. 

Σημειώνεται πως πλέον σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (28/2) ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ανά την επικράτεια έχει φτάσει τους 397, καταγράφοντας διαρκώς ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα στις 21/2 ήταν 326 και στις 15/2, ήταν 301.  

Όπως αναφέρει ο Νίκος Παπαευσταθίου πρόεδρος του  ΕΚΑΒ, περισσότερες τα νοσοκομεία της Αττικής, δέχονται πλέον περισσότερες από τις μισές νέες εισαγωγές περιστατικών Covid-19 πανελλαδικά.

Στο ”Σωτηρία”, την Κυριακή υπήρχε διαθέσιμο μόνο ένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ Covid-19. Το ίδιο και στο Ευαγγελισμό  ενώ  στο Αττικόν  η σημερινή εφημερία  άρχισε χωρίς ΜΕΘ για non-covd ασθενείς και με το 1/3 των απλών κλινών κατειλημμένες από ασθενείς με λοίμωξη που προκαλεί ο Sars-Cov-2. 

Σε δηλώσεις του, δε, το Σάββατο, μετά την έκτακτη σύσκεψη, είχε επισημάνει πως χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχεται το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία είναι ότι σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί κάθε ημέρα περίπου 120 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών σε νοσοκομεία της Αττικής. Την ίδια ημέρα είχαν γίνει 319 εισαγωγές πανελλαδικά και είχαν δοθεί μόλις 176 εξιτήρια. 

Το δε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δοκιμάζεται όχι μόνο εξαιτίας των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας αλλά και εξαιτίας της αγωνίας τους για το πως θα γίνει η διαχείριση των περιστατικών και κάνουν λόγο για ”επικίνδυνη” εφημερία. 

Το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη προβλέπει  την μετατροπή κλινικών,  απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19, με την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος μέχρι σήμερα όπως δήλωσε ο κ. Παπαευσταθίου έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ για non covid περιστατικά.  

Στην Αττική οι κλίνες ΜΕΘ covid είναι 340 και καθημερινά αυξάνονται, τα περιστατικά εκτός κορονοϊού που χρειάζονται εντατική μεταφέρονται είτε σε άλλα νοσοκομεία είτε σε κλινικές του ιδιωτικού τομέα.

Προς αυτή την κατεύθυνση , ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάζεται η μετατροπή   του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid  Νοσοκομείο, ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ  για την νοσηλεία περιστατικών covid.  

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου