Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Φωταγώγηση Βοστώνης, πολιτειών και πόλεων Νέας Αγγλίας στα μπλε

  Τρίτη, 16 Μαρτίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Συγκεκριμένα, έχει καταρτιστεί ένα εκτενές πρόγραμμα φωταγώγησης την Πέμπτη 25 Μαρτίου ανήμερα της μεγάλης διπλής γιορτής του Ευαγγελισμού και της Ελλάδος. Στη Βοστώνη θα φωταγωγηθούν με μπλε χρώμα οι δύο εμβληματικές γέφυρες η Zakim Bridge πλησίον του σταδίου Boston Garden, η οποία είναι στην οδική αρτηρία 93 και έξοδοί της διασπείρονται σε πολλά σημεία της Βοστώνης. Επίσης, την ίδια ημέρα θα φωταγωγηθεί και η γέφυρα Longfellow Bridge η οποία ενώνει τη Βοστώνη με το Κέμπριτζ. Σημειώνεται ότι έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Εντγουντ Γουϊλαράιτ που είναι εκείνος ο οποίος έχει κάνει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Βοστώνη.

Την ίδια ημέρα θα φωταγωγηθούν οι γέφυρες σε πόλεις με ιστορικές ελληνοαμερικανικές κοινότητες όπως στο Λόουελ, στο Γούστερ και στο Σπρίνγκφιλντ. Στο Λόουελ θα φωταγωγηθούν και κτίρια όπως το δημαρχείο. Σημειώνεται ότι η φωταγώγηση των γεφυρών είναι απόφαση του κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Τσάρλς Μπέικερ και της υποκυβερνήτου Κάριν Πολίτο, η οποία έχει παντρευτεί με Ελληνοαμερικανό δικηγόρο. Για την πόλη του Γούστερ καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο ομογενής Σερίφης Λεωνίδας Ευαγγελίδης.

Επίσης, έχει εξασφαλιστεί και η φωταγώγηση τριών μεγάλων γεφυρών στο Ροντ Αϊλαντ, οι οποίες μάλιστα θα παραμείνουν φωταγωγημένες επί μία ολόκληρη εβδομάδα. Σ' αυτό συνέβαλλε καθοριστικά ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης .

Εθνικός Κήρυξ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ και με ενέργειες του ομογενή βουλευτή Κρις Πάππα θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο και επίσης καταβάλλεται προσπάθεια να φωταγωγηθούν και γέφυρες ανάλογα με τη διαθέσιμη τεχνολογία.

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει διαδικτυακή εκδήλωση του Οργανισμού Year in Athens υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον στην οποία ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Αλέξανδρος Κιτροέφ, ενώ κατά την έναρξη και την κατακλείδα θα δώσει χαιρετισμό η πρέσβειρα της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Το θέμα του καθηγητή κ. Κιτροέφ θα είναι «Ο Αμερικανικός Φιλελληνισμός και η σημασία του». Από έρευνα του καθηγητή Αλέξανδρου Κιτρόεφ εξάγεται το συμπέρασμα πως το Αμερικανικό Κίνημα Φιλελληνισμού δεν περιοριζόταν μόνο στη Βοστώνη, στο Πρόβιντενς και στις βασικές πόλεις, αλλά ήταν σ' όλη την αμερικανική επικράτεια. Θα μιλήσει για τον Σάμιουελ Γκρίντλεϊ Χάου, τον Ντάνιελ Γουέψτερ, τον Εντουαρντ Εβερετ, τις αποστολές βοήθειας στην Ελλάδα και όλες αυτές τις συνδέσεις. Σημειώνεται ότι το κίνημα του Φιλελληνισμού συνδέεται με την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ στην οποία συνέβαλλαν όλοι αυτοί οι φιλέλληνες.

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου θα τελεστεί Λειτουργία και Δοξολογία στον ναό της Αγίας Τριάδος του Λόουελ, με κατάθεση στεφάνων, έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Δημαρχείο. Στη συνέχεια, θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο κοιμητήριο Mt. Auburn στο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης στο μνήμα του φιλέλληνα Σάμιουελ Γκρίντλεϊ Χάου.

Εθνικός Κήρυξ

Ο καθηγητής Αλέξανδρος Κιτροέφ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «Ε.Κ.»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Υπογραμμίζεται ότι λόγω της περιοριστικών μέτρων της πανδημίας δεν θα είναι δυνατή η μαζική συμμετοχή της Ομογένειας, καθότι το επιτρεπτό όριο ανέρχεται μόνο σε 15 άτομα. Στο Λόουελ που οι καταθέσεις των στεφάνων και η έπαρση της σημαίας θα γίνουν σε εξωτερικό χώρο μπορεί να υπάρξει εξαίρεση τηρουμένων πάντοτε των προβλεπομένων αποστάσεων.

Στη συνέχεια, στα σκαλοπάτια του κυβερνείου της Μασαχουσέτης έξω θα γίνει σύντομη τελετή επίδοσης της Διακήρυξης της Ελληνικής Ανεξαρτησίας την οποία θα παραλάβει ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, ενώ αντίγραφο θα δοθεί και στην Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στον πρόεδρο της Βασίλη Καυκά. Η εκδήλωση αυτή, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, οργανώνεται από τον ομογενή γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Μπρους Ταρ.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου μετά τη Λειτουργία θα τελεστεί Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου, στο πλαίσιο της οποίας θα δώσει μήνυμα ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου, ενώ τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο καθηγητής στην Εδρα «Καραμανλή» του Πανεπιστημίου του Tufts της Βοστώνης Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πρώην υπουργός Παιδείας της Ελλάδος.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής Γεώργιο Καντώνη. Φωτογραφία HCHC

Στις 30 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα εγκαινιάσει την έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών» στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού, Brookline, MA. Η έκθεση θα παραμείνει στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021. Πρόκειται για μια περιοδεύουσα ψηφιακή και φυσική Εκθεση εορτάζουσα την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου και του Διεπιστημονικού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Dean C. and Zoë S. Pappas», του Πανεπιστημίου Stockton (Στόκτον) στο Νιου Τζέρσεϊ. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Stockton University το φθινόπωρο του 2021.

Υπό τη διεύθυνση του Δρα Τομ Παπαδημητρίου του Πανεπιστημίου Stockton και του Δρα Νικολάου Γκάνσον (Nicholas Ganson) του Ελληνικού Κολεγίου (Hellenic College), η έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών», διερευνά τα κοινά θέματα στα οποία η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπορεύθηκαν στην επιδίωξη της παγκόσμιας ελευθερίας. Το φυσικό έκθεμα αποτελείται από είκοσι τέσσερις επιφάνειες μεγάλου μεγέθους με πληροφοριακό υλικό που ερευνήθηκε από δεκαέξι συνεισφέροντες μελετητές, από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, τα πλήρη δοκίμια των οποίων περιλαμβάνονται στον ψηφιακό εκθεσιακό ιστότοπο. Η φυσική έκθεση θα περιοδεύσει και θα παρουσιαστεί σε πανεπιστήμια και κοινότητες σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους εσάς Για την θαυμάσια προσφορά σας και το έργο που προσφέρεται για την Πατρίδα μας Να ζήσουν οι Έλληνες Και η Ελλάδα μας Καλή Σαρακοστή Και Ο Θεός μαζί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή