Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

«Πυρά» Μιχάλη Γιάνναρη εναντίον Αντριου Κουόμο για τις παρενοχλήσεις

 Τετάρτη, 3/3/2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πρόθεσή του να περιμένει το πόρισμα της έρευνας που θα διεξαχθεί υπό την οργανωτική ευθύνη της Γενικής Εισαγγελέως της Πολιτείας Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς (Letitia James), προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του, εξέφρασε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο ομογενής αναπληρωτής επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris), αναφορικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που αντιμετωπίζει ο Κυβερνήτης, Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo).


Ο κ. Γιάνναρης χαρακτήρισε τις καταγγελίες των πρώην συνεργάτιδων του κ. Κουόμο, Λίντσεϊ Μπόιλαν (Lindsay Boylan) και Σάρλοτ Μπένετ (Charlotte Benet), ως «ιδιαίτερα σοβαρές», τονίζοντας ότι δεν περιποιούν τιμή για τον πρώτο πολίτη της Πολιτείας Νέας Υόρκης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας την έρευνα που θα κάνει η Γενική Εισαγγελέας Νέας Υόρκης και θα περιμένουμε να δούμε ποιο είναι το πόρισμα. Οσα καταγγέλλουν οι γυναίκες αυτές είναι πολύ σοβαρά και δεν επιτρέπεται ο πιο υψηλόβαθμος άνθρωπος στην Πολιτεία να κάνει τέτοια πράγματα. Τώρα που έχουμε μια ανεξάρτητη έρευνα, θα δούμε τα ευρήματα», τόνισε ο Μιχάλης Γιάνναρης.

Παράλληλα, ο ομογενής Πολιτειακός Γερουσιαστής ξεκαθάρισε ότι δεν τον έπεισε η απολογητική δήλωση του Κυβερνήτη, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα ζητήσει ακόμη και την παραίτηση του Αντριου Κουόμο, εάν η έρευνα φέρει στο φως επιβαρυντικά στοιχεία.

«Γενικά, θεωρώ ότι η δήλωση που έκανε ήταν λάθος. Δεν είπε ότι λυπάται για αυτά που είπε, αλλά ότι λυπάται επειδή τον παρεξήγησαν. Αυτό δεν είναι πραγματική απολογία. Εγώ θέλω να σεβαστώ τη δουλειά της Γενικής Εισαγγελέως και θα περιμένω να τελειώσει η έρευνα. Αλλά εάν βρει ότι αυτά που υποστήριξαν οι καταγγέλλουσες είναι αλήθεια, τότε το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό», ήταν η απάντηση του ομογενούς Πολιτειακού Γερουσιαστή.

Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια που έχει εκφράσει ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του στην Πολιτειακή Γερουσία και τη Βουλή για τους εν γένει χειρισμούς του Αντριου Κουόμο πάνω στην αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, ο Μιχάλης Γιάνναρης επανέλαβε πως θα πρέπει να περιοριστεί η απόλυτη ελευθερία κινήσεων που έχει παραχωρηθεί στον Κυβερνήτη, τον οποίο και κατηγόρησε ότι δεν υπολογίζει καθόλου τους Πολιτειακούς Αντιπροσώπους, τους Δημάρχους και άλλους αρμόδιους αξιωματούχους.

«Αυτός είναι ο λόγος που εξετάζουμε το ενδεχόμενο να περιορίσουμε τη δύναμη που έχει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Προχωράει σε αποφάσεις χωρίς να έρθει πρώτα σε συνεννόηση με την Πολιτειακή Βουλή και την Πολιτειακή Γερουσία. Αποφασίζει μόνος του, δεν έχει μελέτες και δεν ενημερώνει ούτε τον Δήμαρχο, ούτε τους Αντιπροσώπους, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ποτέ δεν το φανταζόμασταν αυτό», δήλωσε ο Μιχάλης Γιάνναρης.

Τέλος, ο ομογενής πολιτικός εξέφρασε την απογοήτευσή του για τους εν γένει χειρισμούς του Κυβερνήτη Νέας Υόρκης τους τελευταίους μήνες, επαναλαμβάνοντας πως υπολογίζει μόνο… τον εαυτό του.

«Κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Δεν πάμε καλά τους τελευταίους μήνες στην Πολιτεία Νέας Υόρκης, επειδή ο κ. Κουόμο έχει ως συνεργάτη μόνο τον εαυτό του. Δεν δουλεύει όπως πρέπει να δουλεύει μια διακυβέρνηση όπου ο ένας βοηθάει τον άλλον και συζητάνε ιδέες για να πάρουν την σωστή απόφαση. Oπως σας είπα, αποφασίζει μόνος του. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Γιάνναρης.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια άποψη με τον Μιχάλη Γιάνναρη έχει εκφράσει και η επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Αντρεα Στιούαρτ - Κάζινς (Andrea Stewart - Cousins), ενώ άλλοι συνάδελφοί τους δεν θεωρούν ότι χρειάζεται να συζητηθεί μια πρόταση περιορισμού των αρμοδιοτήτων του Κυβερνήτη, με δεδομένο πως η νομοθετική πράξη που του παραχώρησε αυξημένες εξουσίες έχει ημερομηνία λήξης, η οποία πλησιάζει.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου