Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Χάσαμε και τις παρελάσεις

 Δευτέρα, 15 Μαρτίου, 2021

Θεόδωρος Καλμούκος

Εθνικός Κήρυξ Archive

Μαθητές του σχολείου της κοινότητας του Σόμερβιλ μεταφέρουν την Ελληνική σημαία. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.

Λόγω της απειλής που εκπηγάζει ο επικίνδυνος και θανατηφόρος κορωνοϊός, για δεύτερη χρονιά φέτος χάσαμε και τις παρελάσεις της Ομογένειας για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους και μάλιστα στην κορυφαία  χρονιά της μεγάλης Επετείου των 200 ετών. Μιλώ για τις παρελάσεις σε μεγάλες και κεντρικές πόλεις και περιοχές με συγκεντρωμένο Ελληνισμό, όπως Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη, Αγιο Φραγκίσκο, Τάρπον Σπρινγκς, για να αναφέρω κάποιες περιοχές δειγματοληπτικά.

Και μαζί βέβαια με τις παρελάσεις χάθηκε για δεύτερη φορά και η δράση για την προετοιμασία τους με συνεδριάσεις και συγκεντρώσεις πανομογενειακές με όλους τους προγραμματισμούς και τους σχεδιασμούς, τις ιδέες, τις συμφωνίες και διαφωνίες, την απονομή υποτροφιών και διοργάνωση δείπνων και πολλά άλλα τα οποία σημάδευαν κάθε χρόνο αυτή την εποχή.

Φέτος θα γίνουν βέβαια κάποιες εκδηλώσεις αλλά με περιορισμένη την αυτοπρόσωπη συμμετοχή στις πλείστες των περιπτώσεων, ενώ θα κυριαρχήσει και πάλι η αναγκαστική συμμετοχή μέσω δομών και προγραμμάτων του Ιντερνετ, τα οποία εδώ που τα λέμε όσο καλοδιοργανωμένα κι αν είναι δεν παύει να είναι απόμακρα και απρόσωπα και ανίκανα να δημιουργήσουν την κοινωνία προσώπων που είναι sine qua non (εκ των ων ουκ άνευ) για κάθε εκδήλωση και κοινωνική συνάθροιση.

Υπομονή όμως, μπόρα είναι και θα περάσει και η πανδημία και ήδη με τους γοργούς ρυθμούς των εμβολιασμών έχουν αρχίσει να αχνοφέγγουν ηλιαχτίδες ελπιστικές πως το τέλος εγγύς, αρκεί να μην χαλαρώσουν τα προληπτικά μέτρα για τους επόμενους μήνες, αλλά και έπειτα από τον εμβολιασμό, όπως συστήνουν οι ειδήμονες και οι επιστήμονες, να συνεχίσει η εφαρμογή του τρίπτυχου: Μάσκα, απόσταση, τακτική πλύση χειρών και προσοχή γενικώς.

Κι έτσι τον επόμενο Μάρτη του 2022 θα επαναποκτήσει η ζωή μας γενικώς την κανονική της ροή και μέσα σ’ αυτή τη ροή θα είναι κι οι παρελάσεις μας. Υπομονή «τούτη η νύχτα κάπου θα βγάλει, δεν μπορεί ο καημός να ’ναι παντοτινός» που λέγει και το άσμα.

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου