Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Οι Μικροί και Μεγάλοι ΗΡΩΕΣ.

Σάββατο, 13 Μαρτίου, 2021

Του Βασίλη Καυκά

Από την 1η Μαρτίου και επί ευκαιρία των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση τιμούμε τους Ήρωες και τις Ηρωίδες «ανεβάζοντας» κάθε ημέρα εδώ στο PANELIAKOS.COM μερικά πράγματα από αυτούς που πολέμησαν για την Ελλάδα. 

Αυτούς που πήραν τα άρματα και με κλεφτοπόλεμο αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Ελλάδας.  Δεν ήταν τακτικός στρατός και δεν είχαν όπλα (άρματα).  Τα περισσότερα από τα όπλα που είχαν τα πήραν από τους Τούρκους, τους Αιγυπτίους, τους Αλβανούς… που σκότωσαν!

Ε, λοιπόν, ΗΡΩΕΣ που ελευθέρωσαν την Ελλάδα τους έβαλαν φυλακή, τους κυνήγησαν.  Δες τον Κολοκοτρώνη, τον Πλαπούτα… Δες τον Νικηταρά.  Του έδωσαν άδεια να είναι απαίτης!   Ντροπή.


Με αφορμή τον Νικηταρά μία «μικρογραφία» της βιογραφίας του που έχουμε σήμερα παίρνω «πάσα» για κάτι άλλο.

Θα μου πεις και σήμερα, ποιά είναι η αναγνώριση για αυτούς που έτρεξαν και τρέχουν για τα ομογενειακά;   Βάζοντας το χέρι στη τσέπη, χαλώντας χρήματα, αφήνοντας την οικογένειά τους, την εργασία τους, μα πάνω από όλα χάνοντας το πολυτιμότερο πράγμα που έχει ο άνθρωπος, το χρόνο τους; 

Πολλές φορές, ζητάνε από τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, και τα ρέστα, ότι κάτι δεν έγινε σωστά.  Αυτά όλα θα τα γράψω μία ημέρα στο βιβλίο, που ήδη άρχισα να γράφω, για να μαθαίνουν.  

Έρχονται οι επαγγελματίες και προσβάλουν ότι κάποια μικροπράγματα δεν ήταν τέλεια!

Θα τελειώσουν και οι Μικροί Ήρωες της Ομογένειας...  Δυστυχώς.

Θα είναι πολλοί αυτοί που θα αναφέρω.  Πρώτα - πρώτα αυτούς που προσέφεραν, αυτούς που συμμετείχαν, αλλά και για πολλούς που λύνουν τα προβλήματα εκ του ασφαλούς, συνήθως τον καναπέ τους!

"Έλα μωρέ, κάτι συμφέρον έχει αυτός" λένε. 

Αλλά δεν υπάρχει συμφέρον, παλεύουμε για τον Ελληνισμό, την Πίστη, την Ιστορία μας, την Ταυτότητά μας.

Εμείς κάναμε και κάνουμε προσπάθειες.  Εσύ έκανες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου