Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

Αβραμόπουλος: Ορθά ο Ν. Δένδιας πηγαίνει στην Αγκυρα

  Δευτέρα, 22 Μαρτίου, 2021


ΑΘΗΝΑ. Την στήριξή του στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια στην Τουρκία κατέθεσε ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη του στον «ANT-1», λέγοντας ότι «πολύ ορθά» γίνεται αυτό, για να προσθέσει ότι το ταξίδι «ίσως προλειάνει το έδαφος για μια συνάντηση κορυφής Μητσοτάκη-Ερντογάν».

Υποστήριξε την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, λέγοντας ότι «από την στιγμή που θα αρχίσουν οι συζητήσεις και δώσουμε τα χέρια για το πώς θα συνεχίσουμε, μπορούμε να αποτρέψουμε κρίσεις», ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «προέχει και προτάσσεται η ακεραιότητα της χώρας».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Πρωθυπουργό, επεσήμανε πως «είναι συνεχιστής της στρατηγικής του Ελευθερίου Βενιζέλου».

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη οι δίαυλοι Ελλάδας-Τουρκίας να μείνουν ανοιχτοί με συνεννόηση και συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίησή του που «επιχειρείται αποκλιμάκωση ώστε να εγκαινιαστεί μια νέα περίοδος».

Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, προέβλεψε ότι «μετά τον κορωνοϊό θα προκύψουν νέα κύματα μεταναστών» και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να το θέσει στην ΕΕ.

Σχετικά με την στάση των «27», είπε ότι η «η ΕΕ στηρίζει την Ελλάδα ρητορικά αλλά κάθε χώρα έχει τις δικές της διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία».

Αναφέρθηκε στην έλλειψη αλληλεγγύης κατά την οικονομική κρίση που είχε συνέπειες στα υγειονομικά συστήματα των χωρών του νότου με συνέπειες και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην Οικονομία, είπε ότι «η κυβέρνηση πέτυχε να συγκρατήσει τις αρνητικές επιπτώσεις».

Τέλος, άσκησε κριτική στον Αλ. Τσίπρα για την πρότασή του για «πολιτικό μορατόριουμ», επισημαίνοντας ότι: «Το μορατόριουμ προϋποθέτει δύο. Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να το ζητά. Το έχει προηγουμένως ζητήσει δια της στάσης της η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν ανταποκρίθηκε. Δεν υπάρχει ειλικρινής διάθεση».

 Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου