Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Ο Πρωθυπουργός στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ

 Σάββατο, 20 Μαρτίου, 2021

 Νίκος Χασαπόπουλος 

Τη ναυαρχίδα του 6ου αμερικανικού στόλου στη Μεσόγειο που θα δέσει στη Σούδα θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ | tovima.gr

Την Τρίτη, κατά πάσα πιθανότητα, έχει προγραμματισθεί να βρεθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ (CVN-69) , τη ναυαρχίδα του 6ου αμερικανικού στόλου στη Μεσόγειο που θα δέσει στη Σούδα. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Είναι το ίδιο αεροπλανοφόρο που βρέθηκε το καλοκαίρι στη Μεσόγειο, ανοικτά της Κρήτης, στην κρίση του Oruc Reis, όταν ο τουρκικός στόλος βγήκε στο Αιγαίο και η Άγκυρα απειλούσε σεισμικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Είναι το αεροπλανοφόρο που έπλεε στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πραγματοποίησε ασκήσεις με ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από τη Σούδα και με μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού. Επί δύο συνεχείς ημέρες οι Έλληνες πιλότοι εντυπωσίασαν τους Αμερικανούς στις αναχαιτήσεις.

Η ακρίβεια των ελιγμών και η αντιμετώπιση των dogfights εντυπωσίασαν τότε τους Αμερικανούς πιλότους των F/A18 Hornet. Και όταν τελείωσαν οι κοινές ελληνοαμερικανικές αεροναυτικές ασκήσεις, τι έκαναν νομίζετε οι Αμερικανοί; Έκαναν τις ίδιες ασκήσεις και με τους Τούρκους. Είναι, βλέπετε, αυτό που λένε στη διπλωματία «πολιτική των ίσων αποστάσεων».

Από την έναρξη λειτουργίας του, το αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower συμμετείχε σε αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της Επιχείρησης Eagle Claw κατά τη διάρκεια της κρίσης ομήρων του Ιράν το 1980, καθώς και του Πολέμου του Κόλπου στη δεκαετία του 1990, και πιο πρόσφατα για την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Μπορεί να «κουβαλά» περί τα 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα ενώ έχει πλήρωμα 5.600 άτομα.

Την Παρασκευή θα βρεθεί στη Σούδα και συγκεκριμένα στην 115 Πτέρυγα Μάχης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου θα συναντήσει τους πιλότους των Σαουδαραβικών F-15, που εδώ και μέρες πραγματοποιούν συνεκπαίδευση με τους πιλότους των ελληνικών μαχητικών.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου