Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Δριμύ κατηγορώ Σάντερς κατά Μπέζος για τον συνδικαλισμό

 Παρασκευή, 19 Μαρτίου, 2021

Τι λέει τώρα ο Σάντερς!  Μα οι πολιτικοί και οι λαμπίστες έφτιαξαν τον κάθε Μπέζος και κάθε δισεκατομμυριούχο.  Αλλά, ο πλούτος των  δισεκατομμυριούχων φαίνεται ενώ ο πλούτος των πολιτικών…

Εθνικός Κήρυξ

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς στην Γερουσία στις 6 Μαρτίου. (Senate Television via AP)   

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («Insider»). Σε μία ακρόαση την Τετάρτη το πρωί, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς μίλησε επικριτικά για τον εκτελεστικό διευθυντή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος απέρριψε την πρόσκληση του Σάντερς να καταθέσει, όπως και ο Ελον Μασκ, οι δύο πλουσιότεροι άνδρες.

«Ο Μπέζος και ο Μασκ κατέχουν πλέον περισσότερο πλούτο από το χαμηλότερο 40%. Εν τω μεταξύ, έχουμε περισσότερη πείνα στην Αμερική από οποιαδήποτε στιγμή εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Σάντερς στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του κατά την ακρόαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας, με τίτλο «Κρίση εισοδήματος και ανισότητας πλούτου στην Αμερική».

«Αν ήταν μαζί μας σήμερα το πρωί, θα τον ρωτούσα την ακόλουθη ερώτηση... ‘Κύριε Μπέζος, αξίζετε $182 δισ.- αυτό είναι δισ.», είπε ο Σάντερς. «Εκατόν ογδόντα δύο δισεκατομμύρια δολάρια, είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον Κόσμο. Γιατί κάνεις ό,τι είναι δυνατό για να σταματήσεις τους εργάτες σου στο Μπέσεμερ (Bessemer) της Αλαμπάμα να μπουν σε συνδικάτο;».

Η ώθηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης που ψηφίστηκε στο κέντρο εκπλήρωσης της Amazon στο Μπέσεμερ ήταν το επίκεντρο μιας υψηλού προφίλ εργατικής διαμάχης μεταξύ του μεγαθήριου και του Συνδικάτου Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστήματος.

Η Amazon έχει πιέσει επιθετικά τους εργαζομένους της να ψηφίσουν κατά της συνδικαλιστικής οργάνωσης, ξεκινώντας μια εκστρατεία που ονομάζεται «Do It Without Dues» (Κάντο χωρίς συνδρομές) για να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να παραμείνουν στο status quo που υπάρχει.

Ο Σάντερς επεσήμανε την ανισότητα μεταξύ της αύξησης του πλούτου του Μπέζος κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των αγώνων των εργαζομένων.

«Ο Τζεφ Μπέζος έχει γίνει πλουσιότερος κατά $77 δισ. στη διάρκεια αυτής της φοβερής πανδημίας, ενώ αρνείται σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους που εργάζονται στο Amazon πληρωμένη άδεια ασθενείας», είπε.

Η Τζένιφερ Μπέιτς (Jennifer Bates), υπάλληλος στην αποθήκη Μπέσεμερ που κατέθεσε κατά στην ακρόαση της Τετάρτης, δήλωσε ότι οι προσπάθειες συνδικαλισμού ήταν μια προσπάθεια «ισότιμων όρων». Η Μπέιτς ανέφερε σκληρές συνθήκες εργασίας, πολλές ώρες και έλλειψη εργασιακής ασφάλειας ως σημαντικούς μοχλούς των προσπαθειών συνδικαλισμού.

«Η Amazon καυχιέται ότι πληρώνει τους εργαζομένους πάνω από τον ελάχιστο μισθό», είπε. «Αυτό που δεν σας λένε είναι πώς είναι αυτές οι δουλειές. Και σίγουρα δεν σας λένε τι μπορούν να αντέξουν οικονομικά».

Οταν ρωτήθηκε τι θα σήμαινε ένα συνδικάτο γι’ αυτήν και τους συναδέλφους της, η Μπέιτς είπε ότι θα είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των φωνών τους και την «αίσθηση ενδυνάμωσης» και όχι μόνο στην Amazon στο Μπέσεμερ, αλλά και σε όλη τη χώρα.

«Λαμβάνουμε στα σοβαρά τα σχόλια των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων της κυρίας Μπέιτς, αλλά δεν πιστεύουμε ότι τα σχόλιά της αντιπροσωπεύουν το ποσοστό του άνω 90% των συναδέλφων της στο κέντρο εκπλήρωσης Μπέσεμερ που λένε ότι θα συνιστούσαν την Amazon ως ένα εξαιρετικό μέρος για εργασία σε φίλους και συγγενείς», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon στο «Insider».

Ενώ μεγάλο μέρος της ακρόασης αφιερώθηκε στον αγώνα συνδικαλισμού στην Amazon, που θα αποφασιστεί στα τέλη Μαρτίου, ο Σάντερς είπε ότι «η Amazon και ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι οι μόνοι» και αποκήρυξε την «εταιρική απληστία» που οδηγεί στην εισοδηματική ανισότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου