Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Το χρονικό των βίαιων επεισοδίων – Σοβαρά τραυματίας αστυνομικός

Τετάρτη, 10 Μαρτίου, 2021

Βίαια επεισόδια αμαύρωσαν την πορεία κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη – Αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικού

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Το χρονικό των βίαιων επεισοδίων – Σοβαρά τραυματίας αστυνομικός | tovima.gr

Τουλάχιστον 5.000 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια με ξυλοδαρμούς πολιτών από αστυνομικούς που σημειώθηκαν την Κυριακή.

Ωστόσο, το μεγαλειώδες κάλεσμα κατά της αστυνομικής βίας των κατοίκων (και όχι μόνο)  της Νέας Σμύρνης αμαυρώθηκε από πολύ σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων αστυνομικών και αρκετές ζημιές στην περιοχή.

  

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Λίγο μετά τις 18:40 το απόγευμα της Τρίτης, ξεκίνησε η πορεία από την πλατεία Νέας Σμύρνης. Μετά από λίγη ώρα, έφτασε κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Ακολούθησε χαμός: η Αύρα που βρισκόταν το σημείο άρχισε να περιβρέχει τους διαδηλωτές, εκείνοι απάντησαν με βεγγαλικά και μολότοφ.

Οι άνδρες της Αστυνομίας έριξαν «βροχή» από δακρυγόνα και κρότου λάμψης, με τα χημικά να φτάνουν μέχρι και τη Λεωφόρο Συγγρού. 

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη

Οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν προς την κάτω μεριά της πλατείας Νέας Σμύρνης, επί της Νικολάου Πλαστήρα, στο ύψος της υπόγειας διάβασης προς Καλλιθέα.

Εκεί, ακολούθησαν και τα πιο βίαια επεισόδια. Πετροπόλεμος, φωτοβολίδες, μολότοφ, χημικά και μάχες σώμα με σώμα ξέσπασαν σε εκείνο το σημείο, στον παράδρομο της Συγγρού και τα γύρω στενά.

Οι εικόνες – με καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες, καμένοι κάδοι και σπασμένα αυτοκίνητα – δεν θυμίζουν σε τίποτα το φιλήσυχο προάστιο.  

Ο τραυματισμός του αστυνομικού που «έκοψε το αίμα» όλων

Καθώς η περιοχή κοντά στην υπόγεια διάβαση είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, μια εικόνα «παγώνει» αστυνομικούς και δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο

Μηχανοκίνητη ομάδα δέχθηκε επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα. Τα άτομα αυτά κατάφεραν να ρίξουν από τη μοτοσικλέτα άνδρα της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Πάνω του ορμάει και τον περικυκλώνει ένα πλήθος ανθρώπων. Τον δέρνουν και τον κλωτσάνε επί αρκετά λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε αγώνας δρόμου να φτάσει ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε. Διακομίσθηκε στο 401 και η κατάσταση της υγείας του θα κριθεί από τους γιατρούς.

Συνολικά, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Σε βίντεο της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται μια φωτοβολίδα πετυχαίνει στο κεφάλι έναν άλλο άνδρα της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Μικρο-ένταση στην Ελευθερίου Βενιζέλου

Αργότερα, στις 20:30, η ένταση μεταφέρθηκε στην πάνω μεριά της πλατείας Νέας Σμύρνης, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, την Ομήρου και τη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ κατά των αστυνομικών, με ανθρωποκυνηγητό να εξελίσσεται στους γύρω δρόμου

Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ οι αστυνομικοί έδιωχναν τους δημοσιογράφους από το σημείο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 συλλήψεις.

Παρέμβαση Μητσοτάκη

Υπό το πρίσμα αυτών των πολύ σοβαρών επεισοδίων, σε παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε τις εικόνες αυτές από τη Νέα Σμύρνη, αφήνοντας πάντως και σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του έχουν σίγουρα επίγνωση της κρισιμότητας αυτής της στιγμής για την κυβέρνηση, με ένα «εκρηκτικό» μείγμα της οργής της νεολαίας αφενός και της κόπωσης του κόσμου κατά του lockdown αφετέρου.

Αυτό φαίνεται και από το μήνυμά του, όπου έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, τονίζοντας ότι «η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά». Ομόθυμη ήταν η καταδίκη και από τα πολιτικά κόμματα.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου