Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη : Βολικός αντίπαλος ο Τσίπρας για να επιβληθεί «νόμος και τάξη»

  Παρασκευή, 12 Μαρτίου, 2021

«Σας το λέμε και ακούστε το καλά: Δεν θα καταφέρετε να κλείσετε το στόμα του λαού» ανέφερε ο γραμματέας του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι το δεν υπάρχει ομοψυχία με το άδικο και πως το «όχι στο διχασμό» αποτελεί σύνθημα του «νόμος και τάξης»

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη : Βολικός αντίπαλος ο Τσίπρας για να επιβληθεί «νόμος και τάξη» | tovima.gr

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την αστυνομική καταστολή κάνοντας λόγο για στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις της Αστυνομίας τόσο στη Νέα Σμύρνη και τις συνοικίες όσο και στα πανεπιστήμια με επίκεντρο το ΑΠΘ.

Λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο

«Σας το λέμε και ακούστε το καλά: Δεν θα καταφέρετε να κλείσετε το στόμα του λαού» ανέφερε ο γραμματέας του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι τα συνεχόμενα κρούσματα αστυνομικής βίας δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά.

«Λογαριάζετε όμως χωρίς τον ξενοδόχο» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι «στη Νέα Σμύρνη εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση ενός λαού που πασχίζει να βγει όρθιος από την πανδημία γνωρίζοντας πως τον έχετε αφήσει στη μοίρα του» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με ευθύνη της «στήθηκαν τα γνωστά επεισόδια, με ύποπτους μηχανισμούς του κράτους και του παρακράτους και τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων».

«Είναι κυβερνητική κατεύθυνση η στάση αυτή των αστυνομικών δυνάμεων για την πρόκληση επεισοδίων και όχι πρωτοβουλία μερικών φασιστοειδών και χρυσαυγιτών που βρίσκονται και μέσα στην Αστυνομία. Εσείς οι ίδιοι τα λέτε… Ακόμα όμως και αν ήταν έτσι, γιατί δεν τους ξηλώνετε; Τι τους κρατάτε;» επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας κάνοντας λόγο για μπαράζ επιθέσεων σε σειρά συνοικιών της Αθήνας από τη Νέα Σμύρνη μέχρι το Χαλάνδρι.

Ψαχτείτε καλύτερα

Ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση  σημείωσε:

«Μήπως θα πρέπει να ψάξετε λίγο περισσότερο όλους αυτούς που, χωρίς αστυνομική στολή όντας στα Σώματα Ασφάλειας, τους δίνετε το καθήκον να διεισδύσουν υποτίθεται μέσα σε οργανώσεις, μέσα σε ομάδες χουλιγκάνων των γηπέδων και αλλού;

»Είναι αλήθεια ή όχι ότι και στις διαδηλώσεις κουβαλάνε πάνω τους αυτοί τις μολότοφ και φυσικά τις χρησιμοποιούν ενάντια σε διαδηλωτές για να ξεκινήσει το χτύπημα και η διάλυση συγκεντρώσεων; Αλλιώς δεν θα συζητούσαμε κάθε τρεις και λίγο για την ένταση της καταστολής».

Αναφέρθηκε στην απαγόρευση διαδηλώσεων στο Πολυτεχνείο και την καταστολή της διαδήλωσης του ΚΚΕ, στην απαγόρευση των εκδηλώσεων μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου και αναρωτήθηκε αν είναι «μεμονωμένο γεγονός» η προληπτική διάλυση τόσων άλλων συγκεντρώσεων.

Πρόβες γι’ αυτά που έρχονται

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «εικόνες από το μέλλον αλλά και το παρελθόν, είναι πρόβες για αυτά που έρχονται» ασκώντας κριτική όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ για τους νόμους που έχουν ψηφίσει για τον περιορισμό συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κουτσούμπας «η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπου επίσης έχουν πανδημία, όπου επίσης έχουν καταρρεύσει τα δημόσια συστήματα Υγείας, επίσης δεν έχουν παρθεί μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

«Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού δεν έχει μόνο την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία μπορεί να κοκορεύεται ότι είναι ο γνήσιος εκφραστής του δόγματος «νόμος και τάξη». Έχει και την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν μπορεί να εμφανίζεται ως «αθώα περιστερά»» ανέφερε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Τα κοκοράκια παράγουν θέαμα για το κοινό

«Η ΝΔ κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ήδη ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Και τώρα, νόμο το νόμο, το αναβαθμίζει προς το χειρότερο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο. Γι’ αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει ως βολικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως επεσήμανε «λέτε και οι δύο μαζί, πολλές φορές ακόμα και με τα ίδια λόγια. «Ομοψυχία», «κοινωνική ειρήνη», «όχι στον διχασμό», «ομαλότητα» και πολλά άλλα που αποτελούν τα συνθήματα του «Νόμου και της Τάξης»».

«Δεν μπορεί να υπάρχει ομοψυχία με το άδικο, γιατί τελικά στην άδικη και εκμεταλλευτική κοινωνία όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από την υποταγή των πολλών, των αδικημένων, των καταπιεσμένων, δεν είναι τίποτα άλλο από την άρνηση της ταξικής πάλης η οποία θέλετε δεν θέλετε θα υπάρχει και θα δυναμώνει» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αφήνει στο απυρόβλητο την ταξική αντιλαϊκή πολιτική που και ο ίδιος ως κυβέρνηση εφάρμοσε.

«Σας βολεύει και τους δύο η μεταξύ σας αντιπαράθεση. Τα κοκοράκια πάντα παράγουν θέαμα για το κοινό. Δεν παύουν όμως να είναι κοκοράκια. Τα βλέπουμε καθημερινά. Ο ΣΥΡΙΖΑ να σας κατηγορεί για τις ακροδεξιές εμμονές σας κι εσείς να προσπαθείτε να παρουσιάσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, σώνει και καλά, ως τον οργανωτή των κινητοποιήσεων. Έλεος πια!» ανέφερε ακόμη.

Θα λογοδοτήσετε

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τα όσα λένε τα στελέχη της για τις διαδηλώσεις και την εξάπλωση της πανδημίας λέγοντας ότι «όσο κι αν προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη για την εκτόξευση των κρουσμάτων στον ίδιο τον λαό και τους αγώνες του, τις κινητοποιήσεις του, η ευθύνη είναι ακέραια δική σας! Και είναι εγκληματική αυτή η ευθύνη!» συμπληρώνοντας ότι «και για αυτό πολιτικά θα λογοδοτήσετε. Και οι δύο. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου