Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Διχαστικές συμπεριφορές

 Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Κύριε Διευθυντά,

Με ιδιαίτερη έκπληξη και αίσθημα αγανάκτησης ανέγνωσα την από 20-21ης Φεβρουαρίου 2021 επιστολή, την οποία  υπογράφει ο κ. Αλέξανδρος Καρλούτσος και αφορά στην «υποτιθέμενη» παρέμβαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου υπέρ πρώην υπαλλήλου της Θεολογικής Σχολής της  Βοστώνης. Ο ίδιος μάλιστα προσυπογράφει ως ιερέας της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου του Σαουθάμπτον Νέας Υόρκης και όχι εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το επιθετικό αλλά και καταγγελτικό ύφος της επιστολής, εναντίον ενός ιεράρχη που υπηρετεί την Εκκλησία, την Ορθόδοξη Πίστη και το ποίμνιό της με συνέπεια για περισσότερο από 40 έτη. Για την ιστορία ο Μητροπολίτης Μεθόδιος έστειλε την επιστολή πριν από τη γνωστοποίηση της μηνυτήριας αναφοράς της πρώην καθηγήτριας. Ενώ, το σχόλιο περί οικονομικής κακοδιαχείρισης προκαλεί ερωτηματικά, όταν μάλιστα ο υπογράφων έχει υπηρετήσει στο  Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η δική μου παρέμβαση δεν έχει σκοπό να υπερασπιστεί τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, αλλά να αποτυπώσει το αίσθημα ντροπής και αποτροπιασμού που αισθάνομαι αφού με λύπη διαπιστώνω τις διχαστικές συμπεριφορές που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας μας, οι οποίες μπορεί και έχουν στο παρελθόν βλάψει τόσο πολύ τον Ελληνισμό.  Διαπιστώνεται γενικά μια επιχείρηση εκκαθάρισης των «αντιφρονούντων» με δόλια μέσα.

Μου προκαλεί  αλγεινή εντύπωση ο δυσφημιστικός τρόπος που ένας ιερωμένος του κύρους του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου καταφέρεται ενάντια σε έναν Ιεράρχη, ενώ υπάρχει διάχυτη και μια αίσθηση υπεροψίας, φαντάζομαι σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με βλαπτικές συνέπειες.

Προσωπικά, υπηρετώ τον Ελληνισμό και στηρίζω την Εκκλησία έμπρακτα για περισσότερο από 50 χρόνια. Η Πίστη μας διδάσκει την Αγάπη και την Ομόνοια όχι το ψέμα και την αδικία και δυστυχώς η εν λόγω επιστολή βάζει αυτές τις βασικές αρχές σε αμφισβήτηση.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Παπαδόπουλος

πρ. Υπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ

Βοστώνη, ΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου