Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Μπάιντεν και εργαζόμενοι «στριμώχνουν» την Amazon

  Δευτέρα, 15 Μαρτίου, 2021

Tο μήνυμα που απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Amazon εν μέσω προετοιμασιών για μια ιστορική ψηφοφορία.

Μπάιντεν και εργαζόμενοι «στριμώχνουν» την Amazon | tovima.gr
Η Amazon έχει κατηγορηθεί ότι προσπαθεί με επιθετικό τρόπο να εμποδίσει τη συνδικαλιστική οργάνωση των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολεί
«Η εγγραφή σε ένα συνδικαλιστικό σωματείο πρέπει να αποτελεί επιλογή αποκλειστικά των εργαζομένων – τελεία». Αυτό είναι το μήνυμα που απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Amazon εν μέσω προετοιμασιών για μια ιστορική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας με το ερώτημα της συμμετοχής τους ή όχι σε ένα εργατικό σωματείο.

Η ψηφοφορία διεξάγεται έπειτα από μήνες έντονης κριτικής που ασκήθηκε στην εταιρεία του Τζεφ Μπέζος για τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και τις προφυλάξεις που λαμβάνονται για την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό. Σημειωτέον ότι ο τζίρος της κορυφαίας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο έχει εκτιναχτεί λόγω πανδημίας.

«Η δημόσια παρέμβαση έγινε επειδή ο αμερικανός πρόεδρος θέλησε να προειδοποιήσει τις επιχειρήσεις να πάψουν να εκφοβίζουν το προσωπικό που σκέφτεται να εγγραφεί σε σωματείο» μεταδίδει το BBC. Στο τηλεοπτικό μήνυμα του Μπάιντεν, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος δεν υποστηρίζει τη συνδικαλιστική ένταξη των εργαζομένων της Amazon, ούτε αναφέρεται ρητώς στην εταιρεία. «Τάσσεται απλά και μόνο υπέρ του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι», κατά το BBC.

Ιστορική ψηφοφορία

Η Amazon έχει κατηγορηθεί ότι προσπαθεί με επιθετικό τρόπο να εμποδίσει τη συνδικαλιστική οργάνωση των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολεί στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο. Περίπου 6.000 εργαζόμενοι στην κεντρική αποθήκη της εταιρείας στο Μπέσεμερ της Αλαμπάμα πρόκειται να ψηφίσουν στις 29 Μαρτίου. Αν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας πετύχουν την έγκριση των προτάσεών τους, ο Μπέζος θα γίνει ο πρώτος εργοδότης στις ΗΠΑ που θα έχει να συνδιαλέγεται με εκλεγμένους βάσει αρχαιρεσιών εκπροσώπους των εργαζομένων που απασχολεί.

Εν τω μεταξύ το Reuters μετέδωσε ότι την περασμένη Δευτέρα μια εργαζόμενη στην Amazon, η επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης των Διαδικτυακών Υπηρεσιών Σάρλοτ Νιούμαν, κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας κατηγορώντας τη για «συστηματικό ρατσισμό στους χώρους εργασίας». Η Νιούμαν, που είναι απόφοιτη του Χάρβαρντ, υποστηρίζει ότι, παρά τις διακηρύξεις του Μπέζος κατά των διακρίσεων, η εταιρεία εμποδίζει την ανέλιξή της επειδή η ίδια είναι μαύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου