Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021

Πώς έσπασε σήμερα το φράγμα των 60.000 δολαρίων το Bitcoin

 Κυριακή, 14 Μαρτίου, 2021

Το φράγμα των 60.000 δολαρίων έσπασε σήμερα το Bitcoin, επανερχόμενο δριμύτερο έπειτα από μια περίοδο στα τέλη Φεβρουαρίου όταν και δέχθηκε πιέσεις.

Φωτ. Reuters

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με όρους κεφαλαιοποίησης σκαρφάλωσε έως τα 60.187 δολάρια, καθώς πραγματοποιεί ράλι με άνοδο που έχει ξεπεράσει το 6%.

Σήμερα η τιμή του ξεκίνησε να διαπραγματεύεται απότα 57.315 δολάρια μετά τις χθεσινές απώλειες 0,96%, με το σημερινό του άλμα να φθάνει σχεδόν τα 3.000 δολάρια, ενώ το σημερινό του ιστορικό ρεκόρ είναι κατά σχεδόν 1.750 δολάρια υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ των 58.258 δολαρίων, το οποίο σημείωσε στις 21 Φεβρουαρίου.

Από εκείνο το υψηλό ρεκόρ στη συνέχεια η τιμή του σε δυο μόλις ημέρες καταποντίστηκε στα 46.437 δολάρια, ενώ στις 28 Φεβρουαρίου έκανε βουτιά στα 43.527 δολάρια.

Με το σημερινό ράλι η κεφαλαιοποίησή του έφθασε το 1,1 τρισ. δολάρια, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας η ενίσχυσή του πλησιάζει το 24%.

Τι έχει συμβεί όμως και το Bitcoin αλλά και τα άλλα κρυπτονομίσματα έχουν ανακάμψει;

Το μεγάλο γεγονός ήταν όταν έγινε γνωστό ότι εκείνος που αγόρασε την καλλιτεχνική συλλογή NTF του Beeple αντί 69,5 εκατ. δολαρίων, είναι ένας συλλέκτης κρυπτονομισμάτων γνωστός με το ψευδώνυμο Metakovan.

Παράλληλα η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Καναδά για τη διαπραγμάτευση του τρίτου ETF σε Bitcoin στις αγορές της χώρας της Βόρειας Αμερικής, έδωσε νέα πνοή στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη ημέρα εισαγωγής του ETF της Purpose διαπραγματεύθηκαν μετοχές αξίας 165 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων 80 εκατ. διακινήθηκαν στην πρώτη ώρα, σηματοδοτώντας την πιο πετυχημένη είσοδο χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμου κεφαλαίου στην ιστορία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από decrypt.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου