Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Απάτη ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων με την εμπλοκή ομογενών

 Τετάρτη, 3/3/2021

 Της Ματίνας Δεμελή     

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε απάτη πολλών εκατομμυρίων εμπλέκονται επτά άτομα της εταιρείας Airborne Wireless Network, μεταξύ αυτών και αρκετοί ομογενείς.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission), οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και να εξαπατήσουν επενδυτές αποσπώντας το ποσό των 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα όσα έφερε στο φως η Επιτροπή, ο Καλλίστρατος Καμπιλάφκας (Kalistratos Kabilafkas) αγόρασε κρυφά όλο το απόθεμα της εταιρείας που είναι γνωστή ως «Airborne» και στη συνέχεια διένειμε εκατομμύρια μετοχές στον εαυτό του και στους συνεργάτες του. Μεταξύ αυτών και οι κατηγορούμενοι πλέον Τιμολέων Καμπιλάφκας, Παναγιώτης Μπόβολης, Ερικ Σέφεϊ, Χρυσίλος Χρυσίλου και Μόσε Ράμπιν.

Ο Καλιμπάφκας και οι συνεργάτες του εξαπάτησαν τους μεσίτες της εταιρείας προκειμένου να μεταφέρουν μετοχές στα ονόματά τους και στη συνέχεια να τα καταθέσουν σε χρηματιστηριακούς λογαριασμούς και έπειτα να πουληθούν στο κοινό. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Καμπιλάφκας μέσω του εναγόμενου Τζακ Εντουαρντ Ντάνιελς και άλλων ατόμων, ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις μέσω των οποίων κάλυπτε το σχέδιό του. Και ενώ η διαφημιστική εκστρατεία ήταν σε εξέλιξη, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο Καλλίστρατος Καμπιλάφκας και οι συνεργάτες του πούλησαν περίπου 11,8 εκατομμύρια μετοχές της «Airborne» που απέφεραν κέρδη άνω των 22 εκατομμυρίων δολαρίων, πολλά από τα οποία εισέπραξε η οικογένεια Καμπιλάφκα. Η «Airborne» συγκέντρωσε άλλα 22,8 εκατομμύρια δολάρια από ανυποψίαστους επενδυτές μέσω δημόσιων και ιδιωτιών προσφορών, ενώ την ίδια στιγμή γινόντουσαν παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την εταιρεία. Το ποσό που απέσπασαν συνολικά οι υπάλληλοι αγγίζει τα 45 εκατομμύρια δολάρια.

Η καταγγελία κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για παραβιάσεις των διατάξεων για απάτη κατά των ομοσπονδιακών νόμων.

Ο Μόσε Ράμπιν προσφέρθηκε να συνεργαστεί με το δικαστήριο, χωρίς όμως να παραδεχθεί ή να αρνηθεί τις καταγγελίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ώστε να παρθεί μια απόφαση για την έκδοση της ποινής, η οποία ανέρχεται σε 125.000 δολάρια. Ο προτεινόμενος διακανονισμός με τον Ράμπιν συζητείται από το δικαστήριο.

Οπως δήλωσε η αναπληρωτής διευθύντρια του τμήματος Επιβολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Τζένιφερ Λίτε (Jennifer Leete), δεσμεύεται να φέρει στο φως όλες τις απάτες ώστε να προστατευτούν οι επενδυτές. «Ο Καλιμπάκφας ενορχήστρωσε το σχέδιό του για να εξαπατήσει τους επενδυτές αποκρύπτοντάς τους την πραγματική ιδιοκτησία μας δημόσιας εταιρείας και στη συνέχεια να χειριστεί το απόθεμά της».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου