Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Xειροπέδες στον Δημήτρη Λιγνάδη με ένταλμα των δικαστικών αρχών

 Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 21

Μανώλης Ασαριώτης

«Η σιωπή έσπασε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή την σύλληψη.

EUROKINISSI
Δημήτρης Λιγνάδης

Στη σύλληψη τού Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, προχώρησαν τα στελέχη της Ασφάλειας, ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών, που έφθασε στα χέρια τους.

Ο σκηνοθέτης, μαζί με τον δικηγόρο του, είχαν παρουσιαστεί αυτοβούλως νωρίτερα στην Ασφάλεια Αττικής, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να ρωτά τους αστυνομικούς εάν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του. Εκείνοι του απάντησαν αρνητικά, καθώς -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν ενημερωθεί από τον ανακριτή για κάτι τέτοιο. Έτσι ο κύριος Λιγνάδης είχε αποχωρήσει από το κτίριο τής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αφού πρώτα δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Φαίνεται, όμως, ότι λίγη ώρα αργότερα τα δεδομένα άλλαξαν, το ένταλμα σύλληψης έφθασε στα χέρια των αστυνομικών. Τον κάλεσαν στο τηλέφωνο, τον ενημέρωσαν για την εξέλιξη και παρουσιάστηκε αυτοβούλως, και από εκείνη την ώρα  είναι υπό κράτηση.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να περάσει τη νύχτα του στη ΓΑΔΑ, αλλά δεν πρόκειται να καταθέσει στους αστυνομικούς, καθώς η υπόθεση ήδη είναι στα χέρια του ανακριτή, στον οποίο και θα απολογηθεί απευθείας, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Η σιωπή έσπασε

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι «υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα», ενώ κάνει λόγο για σιωπή που επικρατούσε επί χρόνια και έσπασε. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

HuffPostGr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου