Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Rafale: Στην Τανάγρα τα γαλλικά μαχητικά – Οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας βρίσκονται από χθες, Τρίτη 02/02/2021, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα γαλλικά μαχητικά, συμμετέχουν στην άσκηση «Σκύρος 2021», η οποία θα διεξάγεται από τις 2 έως και τις 4 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή ελληνικών και γαλλικών μαχητικών, μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεων.

Σε συνεργασία με Mirage 2000-5 και F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα γαλλικά Rafale διεξάγουν κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο αλλά και πάνω από την ηπειρωτική χώρα. Τα σενάρια της συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εικονικές αερομαχίες, ασκήσεις προσβολής ή προστασίας ναυτικών μονάδων, καθώς και επιχειρήσεις προσβολής χερσαίων στόχων.

Η γαλλική αποστολή αποτελείται από δεκάδες στελέχη της Armee de L’ Air που μεταφέρονται μ’ ένα μεταγωγικό αεροσκάφος A400, ενώ η τετράδα των RAFALE συνοδεύεται κι από ένα ιπτάμενο τάνκερ KC-135. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιείται εναέριος ανεφοδιασμός των γαλλικών μαχητικών από το ιπτάμενο τάνκερ.

Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Αύριο, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, είναι η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών και την άσκηση θα παρακολουθήσουν η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, η γαλλική στρατιωτική αντιπροσωπεία, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες και Γάλλοι δημοσιογράφοι. Το Newsbomb.gr θα βρεθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, καταγράφοντας από κοντά τα Rafale, τα οποία τους επόμενους θα βαφτούν στα γαλανόλευκα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την προμήθεια των 18 μαχητικών τύπου Rafale από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Τα πρώτα Rafale με τη γαλανόλευκη στην ουρά θα φτάσουν στη χώρα μας τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ τις επόμενες μέρες θα αναχωρήσουν για τη Γαλλία οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι και τεχνικοί που θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται πάνω στο νέο ελληνικό υπερόπλο.

Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου