Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

H Γερμανία ανοίγει τον –νομοθετικό- δρόμο για την αυτόνομη οδήγηση

  Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα επιτρέψει την κυκλοφορία οχημάτων με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 αναλαμβάνει η γερμανική κυβέρνηση.

H Γερμανία ανοίγει τον –νομοθετικό- δρόμο για την αυτόνομη οδήγηση
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν εδώ και καιρό από τους νομοθέτες να επιταχύνουν τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν την κίνηση οχημάτων με συστήματα αυτόνομης οδήγησης στο δημόσιο οδικό δίκτυο προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την νομιμοποίηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Και όπως όλα δείχνουν αν και το αίτημα υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια η αρχή έγινε με την κυβέρνηση Μέρκελ να παρουσιάζει σχέδιο νόμου που, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα επιτρέψει ήδη από το 2022 την κυκλοφορία οχημάτων με «αυτόματο πιλότο» επιπέδου 4 τουλάχιστον σε ορισμένα τμήματα του δημόσιου οδικού δικτύου.

«Θέλουμε να υπάρχουν αυτόνομα αυτοκίνητα και λεωφορεία που να μεταφέρουν  τους επιβάτες στους προορισμούς τους και στη συνέχεια να σταθμεύουν μόνα τους», δήλωσε ο γερμανός υπουργός μεταφορών Andreas Scheuer για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η πανίσχυρη Ένωση Γερμανών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (VDA ) σχολίασε ότι η υπερψήφιση της συγκεκριμένης νομοθεσίας θα δώσει διεθνές προβάδισμα στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο μέτωπο της εξέλιξης των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

«Η τεχνογνωσία και η πείρα που μπορεί να αποκτήσει η Γερμανία κατά τη διαδικασία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως οδικός χάρτης για την υιοθέτηση αντίστοιχων νομοθεσιών σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της VDA.

Η πλειονότητα των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών εξελίσσει ήδη τη συγκεκριμένη τεχνολογία και ευελπιστεί στην ευνοϊκή ρύθμιση προκειμένου να βγάλει στην παραγωγή ρομποτικά οχήματα. Εφόσον υπερψηφιστεί η νομοθεσία αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για ρομποτικά ταξί αλλά και λεωφορεία, έναν τομέα που προς το παρόν βρίσκεται στα μετόπισθεν της εξέλιξης με δεδομένο ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ελλείψει νομοθεσίας που το επιτρέπει, έχουν επικεντρωθεί στην εξέλιξη αντίστοιχων συστημάτων σε συνεργασία με τεχνολογικούς κολοσσούς, για Ι.Χ. οχήματα.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου