Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

H Ελλάδα εξοφλεί το ΔΝΤ

 Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2021

Επιστολές – αιτήματα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) για την πρόωρη αποπληρωμή τμήματος του δανείου ύψους 3,1 δισ. ευρώ έστειλε ο Χρήστος Σταικούρας

H Ελλάδα εξοφλεί το ΔΝΤ | tovima.gr

Επιστολές – αιτήματα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) για την πρόωρη αποπληρωμή τμήματος του δανείου του ΔΝΤ ύψους 3,1 δισ. ευρώ έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.

Στην επιστολή ο υπουργός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα επιθυμεί να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Η σχετική διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2020, ωστόσο εκκρεμούσε η επιστολή του υπουργού Οικονομικών προκειμένου να ξεκινήσει και η διαδικασία για να δοθούν οι τελικές εγκρίσεις.

Η εν λόγω καταβολή αφορά δάνεια του ΔΝΤ τα οποία λήγουν το 2021 και το 2022.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος η χώρα μας πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ το ποσό ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό ήδη 300 εκατ. ευρώ έχουν καταβληθεί στο Ταμείο ενώ ακόμα 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να πληρωθούν το Μάρτιο.

Επομένως το ποσό το οποίο θα αποπληρωθεί πρόωρα, αν λάβουμε υπόψη μας και τα ακόμα 1,8 δισ. ευρώ για το 2022 ανέρχεται σε περίπου 3,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου