Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Μία από τις αιματηρότερες μέρες για το FBI

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021


ΣΑΝΡΑΪΖ. ΦΛΟΡΙΔΑ. («ΑΡ»). Δύο πράκτορες του FBI σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ενώ επιχειρούσαν σε ένα διαμέρισμα για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, μια αντιπαράθεση που σηματοδότησε μια από τις πιο αιματηρές ημέρες στην ιστορία του FBI. Ο ύποπτος πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε.

Το Σανράιζ, μια πόλη περίπου 84.000 κατοίκων, βρίσκεται κοντά στο Φορτ Λότερντεϊλ, στη Φλόριδα. Το συγκρότημα διαμερισμάτων Γουότερ Τέρας (Water Terrace), όπου σημειώθηκε η τραγωδία, είναι μια πολυτελής, περίκλειστη κοινότητα που, μεταξύ άλλων, διαθέτει πισίνες, γήπεδα τένις, σπα και γυμναστήριο. Το βίαιο επεισόδιο έκανε τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους την Τρίτη.

Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι (Christopher A. Wray) αναγνώρισε τους δύο σκοτωμένους πράκτορες ως Ντάνιελ Αλφιν (Daniel Alfin) και Λόρα Σβαρτζενμπέργκερ (Laura Schwartzenberger) και οι δύο εξειδικευμένοι στη διερεύνηση εγκλημάτων κατά παιδιών. Οι δύο από τους τραυματισμένους πράκτορες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και η κατάστασή τους είναι σταθερή, ανέφερε ο τοπικός πράκτορας τουFBI Μάικλ Λέβεροκ (Michael D. Leverock). Ο τρίτος δεν χρειάστηκε νοσηλεία πρόσθεσε ο Ρέι.

Ο ύποπτος άνοιξε πυρ εναντίον των πρακτόρων όταν έφτασαν μετά από ένα ομοσπονδιακό ένταλμα έρευνας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Τζορτζ Πίρο (George Piro), ο οποίος ηγείται του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι.

«Σήμερα αυτή η ζοφερή πραγματικότητα έχει πάρει δύο από τους καλύτερους από την οικογένειά μας», είπε ο Πίρο. «Ηταν πολύτιμα μέλη του FBI και θα είναι για πάντα ήρωες. Θα τιμούμε πάντα την απόλυτη θυσία τους».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε τα συλλυπητήριά του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μετανάστευσης στον Λευκό Οίκο. «Βάζουν τη ζωή τους μπροστά και αυτό είναι ένα σκληρό τίμημα που πληρώνεται», είπε για τους πράκτορες. «Η καρδιά μου πονάει για τις οικογένειες».

Ο Πίρο είπε ότι ο ύποπτος δεν θα ταυτοποιηθεί έως ότου ειδοποιηθεί η οικογένειά του. Με βάση μια προκαταρκτική έρευνα, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αυτοπυροβολήθηκε, σύμφωνα με αξιωματούχο επιβολής του νόμου που γνώριζε το θέμα. Ο μάρτυρας προειδοποίησε ότι μια επίσημη αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί και μίλησε στο «Associated Press» με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να συζητήσει δημόσια.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν με περίπου τέσσερις βολές, «μπουμ, μπουμ, μπουμ, μπουμ» είπε ο Τζούλιος Μακλίμοντ  (Julius McLymont), του οποίου το σπίτι συνορεύει με το συγκρότημα διαμερισμάτων Water Terrace όπου ο ύποπτος ήταν οχυρωμένος.

Στην αρχή ο Μακλίμοντ πίστευε ότι οι πυροβολισμοί ήταν εξάτμιση αυτοκινήτου, και στη συνέχεια δύο λεπτά αργότερα άκουσε περίπου πέντε ακόμη βολές. Βγήκε έξω και κοίταξε πάνω από το φράχτη του καθώς τα αστυνομικά αυτοκίνητα και τα ασθενοφόρα μπήκαν μέσα. Μετά είδε αξιωματικούς που είχαν σκύψει σε κάποιον ξαπλωμένο στο έδαφος πριν τον βάλουν σε ένα ασθενοφόρο.

Οι πυροβολισμοί σηματοδότησαν μία από τις πιο αιματηρές ημέρες στην ιστορία του FBI στη Νότια Φλόριδα και μεταξύ των πιο θανατηφόρων σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του FBI.

Η 43χρονη Σβαρτζενμπέργκερ υπηρετούσε στο FBI από το Δεκέμβριο του 2005 και ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Ο 36χρονος Αλφιν ήταν ειδικευμένος στο ηλεκτρονικό έγκλημα και ήταν πατέρας ενός παιδιού.

Εθνικός Κήρυξ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου