Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Νέα διατάγματα Μπάιντεν ανατροπής της μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ

 Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε μια δεύτερη σειρά διαταγμάτων για την άρση των μεταναστευτικών πολιτικών του προκατόχου του, προβάλλοντας τις εξουσίες του Λευκού Οίκου και τους περιορισμούς του χωρίς υποστήριξη από το Κογκρέσο.

Οι εντολές του σχετικά με τον διαχωρισμό οικογενειών μεταναστών, την ασφάλεια των συνόρων και τη νόμιμη μετανάστευση αυξάνουν σε εννέα τον αριθμό των εκτελεστικών διαταγμάτων για τη μετανάστευση κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων στο γραφείο του.

Με την προτεινόμενη νομοθεσία για την παροχή νομικού καθεστώτος και μία κατεύθυνση για την απόδοση ιθαγένειας σε όλα τα περίπου 11 εκατομμύρια άτομα στη χώρα που δεν την έχουν, ο Μπάιντεν γρήγορα στόχευσε πολλές από τις σαρωτικές αλλαγές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να αποτρέψει τη μετανάστευση, αμφοτέρων νόμιμων ή παράνομων και πρόσφερε ένα όραμα που είναι πιθανό να διαρκέσει και πέρα από τη θητεία του εάν είναι σε θέση να συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη σε ένα βαθιά διχασμένο Κογκρέσο.

Ο Μπάιντεν ακύρωσε ορισμένες ενέργειες του Τραμπ και έθεσε τα θεμέλια για πιο εκτεταμένες καταργήσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα των αναθεωρήσεων πολιτικής τους επόμενους μήνες. «Δεν δημιουργώ νέο νόμο. Εξαλείφω κακή πολιτική», είπε κατά την τελετή υπογραφής την Τρίτη, παρουσία του νέου υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, αρμόδιου και για τη μετανάστευση Αλεχάντρο Μαγιόρκας, του πρώτου Ισπανόφωνου υπουργού ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε από τη Γερουσία. «Θα εργαστούμε για να αναιρέσουμε την ηθική και εθνική ντροπή της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ο Μαγιόρκας θα ηγηθεί μιας ομάδας εργασίας επικεντρωμένης σε μεγάλο βαθμό στην επανένωση των γονέων και των παιδιών που παραμένουν μακριά. Δεν είναι σαφές πόσα, αλλά περίπου 5.500 παιδιά έχουν αναγνωριστεί σε δικαστικά έγγραφα ότι έχουν χωριστεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 600 των οποίων οι γονείς δεν έχουν βρεθεί ακόμη σύμφωνα με μία επιτροπή που έχει διοριστεί από το δικαστήριο.

Η ανασκόπηση θα εξετάσει τη δυνατότητα νομικού καθεστώτος στις Ηνωμένες Πολιτείες για χωριστές οικογένειες και παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών, η οποία μήνυσε για επανένωση οικογενειών, ζήτησε από τη κυβέρνηση νομικό καθεστώς στις Ηνωμένες Πολιτείες για όλες τις χιλιάδες οικογένειες που έχουν χωριστεί, καθώς και οικονομική αποζημίωση για τις οικογένειες και τους δικηγόρους με κυβερνητικά έξοδα.

Μια ανασκόπηση της ασφάλειας των συνόρων θα περιλαμβάνει μια πολιτική που κάνει τους αιτούντες άσυλο να περιμένουν στις παραμεθόριες πόλεις του Μεξικού για ακροάσεις στο αμερικανικό δικαστήριο μετανάστευσης. Πρόκειται για ένα βήμα προς την εκπλήρωση μιας δέσμευσης κατά την προεκλογική εκστρατεία για τον τερματισμό της πολιτικής «Παραμονή στο Μεξικό», γνωστή επίσημα ως «Πρωτόκολλα Προστασίας Μεταναστών». Ο Μπάιντεν ζήτησε «μια σταδιακή στρατηγική για την ασφαλή και ομαλή είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες» εκείνων που έχουν ήδη εγγραφεί και περιμένουν στο Μεξικό για να αποφασίσει ένας δικαστής τις υποθέσεις τους.

Ο Μπάιντεν τερμάτισε μια πολιτική που κρατούσε τους αιτούντες άσυλο υπό κράτηση Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, χωρίς ουσιαστικά πρόσβαση σε δικηγόρους, ενώ οι αιτήσεις τους αποφασίζονταν γρήγορα. Διέταξε την αναθεώρηση μιας εθνικής διεύρυνσης επί της αρχής ταχείας απέλασης και των συμφωνιών με τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα και αναζητά τρόπους για τη μείωση των καθυστερήσεων και των εμποδίων στην ιθαγένεια και σκέφτεται την κατάργηση του «κανόνα δημόσιας χρέωσης» του Τραμπ, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για τα άτομα που λαμβάνουν κυβερνητικά οφέλη να αποκτήσουν πράσινες κάρτες.

 Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου