Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021

Ο πιλότος του ελικοπτέρου ευθύνεται για το δυστύχημα με τον Κ. Μπράιαντ

Kobe Bryant pilot broke flight rules - investigators

Σε σφάλμα αποκλειστικά του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου, στο οποίο επέβαινε ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ Κόμπε Μπράιαντ, η κόρη του και έξι ακόμη άτομα συν τον πιλότο, απέδωσε το δυστύχημα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του NTSB Ρόμπερτ Σάμβαλτ, στον πιλότο είχε δοθεί εντολή να μην πετάξει εκείνο το πρωινό, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με ανέμους μεγάλης έντασης και μειωμένη ορατότητα εξαιτίας της ύπαρξης σύννεφων και ομίχλης. 

Ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν, όταν το ελικόπτερο βρέθηκε μέσα στα σύννεφα, έχασε τον προσανατολισμό του, λέγοντας στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι το ελικόπτερο ανέβαινε, ενώ στην πραγματικότητα κατέβαινε για να προσκρούσει τελικά στην πλαγιά κοντά στην πόλη Καλαβάσας.

Οι πιλότοι είναι πολύ πιθανό να μπερδευτούν με την πορεία και την επιτάχυνση ενός αεροσκάφους όταν δεν έχουν οπτική επαφή με τον ουρανό ή το τοπίο γύρω τους. 

Το ραντάρ έδειξε ότι περί τις 9:45 π.μ., το ελικόπτερο ανέβηκε στα 2.300 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έκανε στροφή προς τα αριστερά, πριν αρχίσει να κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα. 

Όπως ανέφερε Σάμβαλτ, ο πιλότος «πετούσε υπό εντολές πτήσης οι οποίες του απαγόρευσαν ρητά να διεισδύσει στα σύννεφα», όμως έπραξε το αντίθετο. 

Το δ.σ. του NTSB συνεδρίασε την Τρίτη για να καταλήξει στο τελικό του πόρισμα αναφορικά με τα αίτια της συντριβής.

Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου