Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Πύργος: Παραδίδουν τα… κλειδιά της εστίασης την Τετάρτη

  Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, 2021

Παρά τα ευνοϊκά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χθες για τον κλάδο της εστίασης, η απόφαση για πραγματοποίηση εκδήλωσης την ερχόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου με κατάθεση κλειδιών των επιχειρήσεων από τους ιδιοκτήτες τους δεν αλλάζει μιας και στόχος είναι να φροντίσουν να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης τους για το μέλλον.

Για το ζήτημα αυτό μίλησε ο ιδιοκτήτης του «Εν Λευκώ» και μέλος του προσωρινού Δ.Σ. του Σωματείου Εστίασης Πύργου «Διόνυσος» Θανάσης Μπούκλης, τονίζοντας πως η εκδήλωση- διαμαρτυρία της Τετάρτης θα γίνει σε πανελλαδικό πλαίσιο και θα αποτελεί την ολοκλήρωση της αντίδρασης σε όσα διαδραματίζονται τελευταία. Όπως ενημέρωσε, η σκέψη αρχικά ήταν να γίνει η κίνηση αυτή με παράδοση λουκέτων, ωστόσο ύστερα από την άτυχη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, όπως τη χαρακτήρισε, αποφασίστηκε η κατάθεση κλειδιών. Δεν παρέλειψε δε να σχολιάσει πώς τα λόγια αυτά δεν άρεσαν σε κανέναν επαγγελματία, ωστόσο θέλησε να σημειώσει πως δεν πρέπει να αναλώνουν οι επαγγελματίες τον χρόνο τους στα λόγια αυτά και να «κοιτούν το δάσος αντί για το δέντρο».

Να γίνει ότι ζητάμε!

Αυτό που πλέον υπάρχει στο μυαλό κάθε επαγγελματία είναι τα αιτήματά τους να γίνουν πραγματικότητα, ενώ στη συνέχεια έδωσε και λεπτομέρειες για την εκδήλωση- διαμαρτυρία καθώς όπως αποκάλυψε θα υπάρχει ειδικό κιόσκι στο οποίο θα προσέρχονται οι επαγγελματίες και θα παραδίδουν την υπεύθυνη δήλωση και το κλειδί του καταστήματός τους, κίνηση που ωστόσο είναι συμβολική.

Να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις!

Το επόμενο στο οποίο εστίασε ήταν οι επιχειρήσεις, όπου τρεις στις δέκα ανέφερε πως κλείνουν, ενώ από τις υπόλοιπες οι τέσσερις θα δυσκολευθούν να ξανανοίξουν. Σε αυτό το στοιχείο, όπως επεσήμανε, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και εκτιμά πως θα πρέπει να υπάρξουν παραπάνω μέτρα χωρίς πολλούς περιορισμούς που ουσιαστικά βγάζουν εκτός παιχνιδιού πολλές επιχειρήσεις, κάτι που σίγουρα θα επιτευχθεί εάν παραμείνουν όλοι οι επιχειρηματίες ενωμένοι σαν μία γροθιά.

Νέα διοίκηση, μεγαλύτερες ευθύνες!

Ωστόσο αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου, που ουσιαστικά θα αναδείξει τα οριστικά μέλη που θα μπορούν να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες. Ο κ. Μπούκλης, μιλώντας ως ένας από τους παλαιότερους στον χώρο της εστίασης και ως ο άνθρωπος που προσωρινά επέλεξαν ως εκπρόσωπό τους οι επαγγελματίες, τόνισε πως η προσωρινή ομάδα εκπροσώπων που επελέγη πριν λίγο καιρό έχει λάβει αποφάσεις που στόχο έχουν να διατηρήσουν λειτουργικές τις επιχειρήσεις.

Η ενότητα κερδίζει!

Τέλος, σημείωσε πως όλοι μαζί οι επαγγελματίες, σαν μία γροθιά, μπορούν να κερδίσουν παραπάνω πράγματα από ότι εάν επιχειρούσαν μεμονωμένα, ενώ επεσήμανε πως παρά τα σημαντικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό η εκδήλωση θα γίνει μιας και στόχος είναι να λάβουν μέτρα που θα διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους βιώσιμες σε βάθος χρόνου και όχι προσωρινά.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου