Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Στο έλεος του χιονιά Νέα Υόρκη και ανατολικές ΗΠΑ (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Τρεις φορές φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με Τουρκία, λέει ο Παναγιωτόπουλος

Αssociated Press

Προσπάθειες καθαρισμού του χιονιού στο Μανχάταν, στην Τάιμς Σκουέαρ, καθώς το χιόνι συνεχίζει να πέφτει με δριμύτητα στην πόλη της Νέας Υόρκης, αλλά και σε όλη τη ΒΑ Ακτή, 1 Φερβουαρίου, 2021. (AP Photo/John Minchillo)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη της Νέας Υόρκης με επίσημη απόφαση του Δημάρχου, Μπιλ ντε Μπλάσιο (Bill De Blasio), εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας που πλήττει την περιοχή από το βράδυ της Κυριακής.

«Εάν μπορείτε να μείνετε σπίτι, μείνετε σπίτι. Αφήστε τους δρόμους διαθέσιμους για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης», ήταν το μήνυμα του κ. Ντε Μπλάσιο προς τους δημότες της Νέας Υόρκης, με το μήνυμα να τίθεται εν ισχύ στις 6 το πρωί της Δευτέρας για 24 ώρες, μέχρι νεοτέρας.

Οπως είχε ανακοινωθεί, τα δημόσια σχολεία στην πόλη λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση, ενώ κάτι ανάλογο αναμενόταν να συμβεί και την Τρίτη, καθώς το καιρικό φαινόμενο αναμενόταν να συνεχιστεί, έστω και με μικρότερη ένταση, μέχρι να υποχωρήσει οριστικά.

Οι αστικές συγκοινωνίες λειτούργησαν υποτυπωδώς, με λιγότερα λεωφορεία να βγαίνουν στους δρόμους, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε ετοιμότητα βρίσκονταν οι υπηρεσίες και για τον καθαρισμό των γραμμών στο μετρό, όπου οι περισσότερες γραμμές, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντιμετώπισαν πρόσκαιρα ή μεγαλύτερα προβλήματα σε συγκεκριμένους σταθμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις. Στην υπηρεσία προαστιακών σιδηροδρόμων Long Island Railroad (LIRR), όλες οι γραμμές λειτούργησαν με μειωμένα δρομολόγια, προσαρμοσμένα στο πρόγραμμαα του Σαββατοκύριακου, ενώ ο σιδηρόδρομος σύνδεσης με τη Νέα Ιερσέη (NJ Transit) διέκοψε τα δρομολόγιά του για την Δευτέρα. Παράλληλα, αναπροσαρμογές έκαναν και οι γραμμές της Metro North, που ακύρωσαν όλα τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας.

Οι προγνώσεις για την πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την υπηρεσία AccuWeather, ήθελαν το χιόνι να φτάνει σε ύψος μεταξύ 10 και 15 ιντσών, ενώ ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης το υπολόγισε μεταξύ 14 και 16. Την ίδια στιγμή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιούσε ότι θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τα δυο πόδια (18 με 24 ίντσες).

Αssociated Press

Χιονόπτωση στην Νέα Υόρκη, 1 Φεβρουαρίου, 2021. (AP Photo/Mark Lennihan)

Επιβαρυντικό στοιχείο της κακοκαιρίας ήταν και οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι κατά τόπους αναμένονταν ακόμη και στα 60 μίλια την ώρα, με τα νοικοκυριά να λαμβάνουν προειδοποίηση να βρίσκονται σε ετοιμότητα ακόμη και για άλλες ανεπιθύμητες επιπτώσεις, όπως είναι η διακοπή ρεύματος. Μέχρι τις 8 το πρωί, σε επίπεδο Τριπολιτειακής (Νέα Υόρκη - Νέα Ιερσέη - Κονέκτικατ) είχαν αναφερθεί κάτω από 3000 ανάλογα περιστατικά, κυρίως στη Νέα Ιερσέη.

Η αιχμή της χιονοθύελλας αναμενόταν από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, με την ροή του χιονιού σταθερά να εξασθενεί έως την Τρίτη το πρωί, δυσχεραίνοντας, ωστόσο, τις προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου Νέας Υόρκης προκειμένου να κρατήσει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες ανοικτές, όπως επίσης και τους συνοικιακούς δρόμους, που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα.

Αssociated Press

Χιονόπτωση στο Μπρούκλιν, της Νέας Υόρκης, 1 Φεβρουαρίου, 2021. (AP Photo/Mark Lennihan)

Εφόσον η μέτρηση του Σέντραλ Παρκ καταγράψει τουλάχιστον ένα πόδι χιόνι (12 ίντσες), η χιονοθύελλα αυτή θα αποκτήσει ιστορικές διαστάσεις, καθώς μόλις 36 ανάλογα καιρικά φαινόμενα από το 1869 έχουν φτάσει ή ξεπεράσει αυτό το ύψος στο κέντρο της πόλης.

Σε έκτακτη ανάγκη Νέα Ιερσέη – Φιλαδέλφεια

Ο Κυβερνήτης Νέας Ιερσέης, Φιλ Μέρφι (Phil Murphy) κήρυξε επίσης την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στις Αρχές να κλείσουν δρόμους, να εκκενώσουν κατοικίες και να παράσχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημόσια ασφάλεια.

Ο Μέρφι ζήτησε επίσης να διακοπούν οι δημόσιες συγκοινωνίες σε όλη την πολιτεία σήμερα και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο διακοπών στην ηλεκτροδότηση. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η Φιλαδέλφεια.

Υπενθυμίζεται ότι το σήμα που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για προειδοποίηση ισχυρής χιονοθύελλας περιελάμβανε Πολιτείες από την Βιρτζίνια έως το Μέιν.

Αssociated Press

Χιονόπτωση στο Ουιχόκεν της Νέας Ιερσέης, 1 Φεβρουαρίου, 2021. (AP Photo/Mark Lennihan) (AP Photo/Seth Wenig)

Αssociated Press

Χιονιμμένη η Βόρεια Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, Κυριακή 31 Ιανουαρίου, 2021. (AP Photo/Patrick Semansky)

Αssociated Press

Χιονόπτωση στην Νέα Υόρκη, 1 Φεβρουαρίου, 2021. (AP Photo/Mark Lennihan)

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου