Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Ιταλία : Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Ντράγκι

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε, αύριο στις 12 το μεσημέρι ώρα Ιταλίας, τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο μέγαρο Κυρηνάλιο.

ΟΙταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε, την Τετάρτη  στις 12 το μεσημέρι ώρα Ιταλίας, τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο μέγαρο Κυρηνάλιο.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ιταλός πρόεδρος θα αναθέσει στον Ντράγκι  εντολή σχηματισμού κυβέρνησης , την οποία αναμένεται να στηρίξει ευρεία πολιτική πλειοψηφία. Ο ίδιος ο Ιταλός πρόεδρος, νωρίτερα, ζήτησε την σύσταση «κυβέρνησης  υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη».

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά την αποτυχία της διερευνητικής εντολής του προέδρου της ιταλικής Βουλής Ρομπέρτο Φίκο, πληροφόρησε τους Ιταλούς, μέσω τηλεοράσεως, για τις επόμενες κινήσεις του.

«Απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να στηρίξουν μια κυβέρνηση υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη. Θα αναθέσω εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία να μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες της χώρας», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.

Ο Ματαρέλα πρόσθεσε ότι με την πανδημία κοροναϊού, είναι επικίνδυνο να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, λόγω και του συνωστισμού που μπορεί να προκληθεί στις προεκλογικές ομιλίες και συναντήσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πανδημία και να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες το συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου