Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

«Ασπίδα» αστυνομικών γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο λόγω διακοπής ρεύματος

 Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Μανώλης Ασαριώτης

Ώστε κανένας κακοποιός να μην μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτό το κενό ασφαλείας.

EUROKINISSI

Η πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης και η εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου προκάλεσε συναγερμό και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην οδό Πατησίων.

Λόγω της διακοπής, «νέκρωσαν» οι κάμερες ασφαλείας και το δωμάτιο ελέγχου, από το οποίο ο υπάλληλος ασφαλείας έχει έλεγχο εντός και εκτός του μουσείου. Πολύ γρήγορα η αρμόδια αρχιφύλακας ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και εκείνος την Υπουργό.

Οι δυό  τους έτρεξαν στο Μουσείο, ενώ η Λίνα Μενδώνη κάλεσε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί, ένστολοι και μη περικύκλωσαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ώστε κανένας κακοποιός να μην μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτό το κενό ασφαλείας.

Οι κάμερες ασφαλείας επανήλθαν στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και αποχώρησαν από το σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο ο συναγερμός λειτουργούσε, καθώς τροφοδοτείται από μία μπαταρία, προκειμένου να μην επηρεάζεται από τις διακοπές ρεύματος. Ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι κάμερες ασφαλείας τροφοδοτούνται με ενέργεια από γεννήτρια, η οποία είτε δεν λειτούργησε ποτέ ή δεν μπόρεσε να κρατήσει τις ανάγκες.

Για αυτούς τους λόγους έχει διαταχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου