Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Οι πολικές θερμοκρασίες και η έλλειψη νερού «παρέλυσαν» το σύστημα υγείας του Τέξας

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 21

Κάτι που δεν είχε καταφέρει ούτε η νόσος COVID - 19.

GETTY

Ο καιρός που έθεσε ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας στο Τέξας έχει μειώσει, έως και διακόψει, την παροχή νερού και ενέργειας στα νοσοκομεία. Οι υπηρεσίες ηλεκτρικού ρεύματος και νερού ξαναλειτούργησαν μετά το «black out», αλλά πολλά σπίτια και ορισμένα νοσοκομεία δεν είχαν ακόμη τις βασικές παροχές την Παρασκευή. Επίσης, ο μισός πληθυσμός της πολιτείας είχε οδηγίες να βράζει το νερό για να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλές για κατανάλωση.

«Είμαστε πολύ περισσότερο τρομαγμένοι λόγω των συνθηκών στο νοσοκομείο, παρά λόγω του COVID», δήλωσε η Καθούρια, η οποία εργάζεται σε μονάδες έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Ώστιν. «Αυτή η αποτυχία του συστήματος μας συγκλόνισε».

Πολλοί υπάλληλοι του νοσοκομείου έχουν μείνει στις ιατρικές εγκαταστάσεις όλη την εβδομάδα - γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε θερμότητα ή νερό στο σπίτι τους. Τουλάχιστον τα νοσοκομεία διαθέτουν γεννήτριες για την βασική ηλεκτρική ενέργεια. 

Οι γιατροί στο Ώστιν, το Χιούστον και την περιοχή του Ντάλας χαρακτήρισαν την έλλειψη νερού το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης δεν λειτουργούν χωρίς νερό, ο χειρουργικός εξοπλισμός δεν μπορεί να αποστειρωθεί και τα χέρια δεν μπορούν να πλυθούν.

Ο Δρ. Νέιλ Γκάντι, γιατρός έκτακτης ανάγκης και περιφερειακός ιατρικός σε επτά νοσοκομεία του Χιούστον, δήλωσε ότι οι μονάδες έκτακτης ανάγκης είχαν λειτουργική ικανότητα 90% μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Νωρίτερα την εβδομάδα, δύο μόνο τέτοιες μονάδες μπόρεσαν να δεχτούν ασθενείς έκτακτης ανάγκης, πρόσθεσε ο Γκάντι.

huffpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου