Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ. Aνασύσταση του Ελληνο-Αμερικάνικου Εθνικού Συμβουλίου.

 Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Κώστας Ρουμελιώτης

Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, έγινε σύσκεψη όπου συμμετείχαν 17 Προέδροι ή επίσημοι αντιπρόσωποι δευτεροβάθμιων οργανώσεων της Αμερικής με θέμα συζητήσεως την ανασύσταση του Hellenic-American National Council (HANC) το οποίο ιδρύθηκε στη Βοστώνη στις 11 Ιανουαρίου, 1992, αλλά που τα τελευταία χρόνια είναι σε “ημιθανή” κατάσταση αφού οι Δευτεροβάθμιοι οργανισμοί δεν συμμετείχαν ενεργά με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα δυσλειτουργίας, και όχι μόνο, ενώ δεν έχουν γίνει εκλογές από το 2015!

Έτσι το Σάββατο οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών, μεταξύ αυτών: Παναρκαδικής, Παμακεδονικής, Πανηπειρωτικής, Πανκρητικής, Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Φιλαδέλφειας, Ένωση Ιλλινόϊς, Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης, Φλόριδας, Νέας Υόρκης και άλλες, αποφάσισαν όπως δημιουργηθεί πενταμελής επιτροπή η οποία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες νομικές και επικοινωνιακές ώστε να ανασυγκροτηθεί το Ελληνο-Αμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο και να συγκλεισθεί το Συμβούλιο των Προέδρων (Presidents Forum) και γίνουν εκλογές εντός 2 μηνών (10 Απριλίου, 2021).

Πρόεδρος της Συνέλευσης του Σαββάτου ήταν ο νυν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειος Καυκάς ο οποίος συμμετείχε στη διάσκεψη με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Βοστώνης.

Αναμένετε ότι η μέχρι τώρα διοίκηση του Εθνικού Συμβουλίου θα παραδώσει όλα τα έγγραφα και οικονομικό απολογισμό εντός ενός μηνός διαφορετικά η πενταμελής Επιτροπή που εξελέγη ομόφωνα από τους Προέδρους των Ομοσπονδιών θα πράξει το αυτονόητο που δεν είναι αλλο από τη νομική οδό με όλα τα επακόλουθα.   Οι προκάτοχοι έκαναν ότι μπορούσαν αλλά ήρθε ο καιρός να αλλάξει σελίδα και να ασχοληθούν εν ενεργεία αξιωματούχοι δευτεροβάθμιων οργανώσεων. 

Είναι σημαντικό να ενωθούν όλες οι Ομοσπονδίες για το καλό του Ελληνισμού αφού έτσι θα μπορεί να συνεργαστεί ο Ελληνισμός για Πολιτιστικά, Μορφωτικά και άλλα θέματα και θα μπορεί να πλησιάσει τους Αμερικάνους πολιτικούς για θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου