Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Τι λένε οι βουλευτές Ηλείας για την κατάσταση της Υγείας στο νομό

  Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, 2021

Η κατάσταση της υγείας στον νομό Ηλείας δυστυχώς δεν είναι ονειρική! Κάθε άλλο!

Δεν φτάνουν οι ελλείψεις οι οποίες υπάρχουν στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού, έχουμε δυστυχώς και κάποιες καταστάσεις οι οποίες δυσχεραίνουν περαιτέρω αυτό το πρόβλημα και κάνουν τους πολίτες να είναι έντονα ανήσυχοι για την υπάρχουσα κατάσταση και φυσικά για το μέλλον.

Η εφημερίδα «Πατρίς» συνεχίζοντας την παρέμβασή της σε αυτό το κρίσιμο θέμα, φιλοξενεί σήμερα τις δηλώσεις των Ηλείων βουλευτών, οι οποίοι θέλησαν να γνωστοποιήσουν την άποψή τους για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Ένα θέμα που αν δεν βρει άμεσα λύση, θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων όλου του νομού. Μέσα φυσικά σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, υπάρχει και ένα ευχάριστο νέο και συγκεκριμένα η υπόσχεση του υφυπουργού υγείας κου Βασίλη Κοντοζαμάνη για άμεση πρόσληψη ιατρών στο νοσοκομείο του Πύργου και όχι μόνο, στους οποίους και θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για να έρθουν στην Ηλεία, που μοιάζει να είναι άγονη γραμμή για τους περισσότερους γιατρούς.

ΔΙΟΝΥΣΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Άμεσα προσλήψεις ιατρών στο Νοσοκομείο Πύργου»

*** Ο υφυπουργός Υγείας κος Κοντοζαμάνης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τόνισε ότι πράγματι υπάρχουν δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο του Πύργου και γενικότερα σε όλα τα νοσοκομεία της Ηλείας και για τις οποίες προσπαθεί η κυβέρνηση να βρει λύσεις. Μάλιστα ανέφερε ότι ο κος Κοντοζαμάνης υφυπουργός υγείας, ανταποκρίθηκε στο αίτημά της και πολύ σύντομα θα δοθούν κίνητρα για να έρθουν ιατροί κρίσιμων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Πύργου και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ηλείας. Οι προκηρύξεις για τις θέσεις αυτές θα γίνουν το προσεχές χρονικό διάστημα.

«Φαίνεται ότι υπάρχουν πράγματι δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο του Πύργου και γενικότερα σε όλα τα νοσοκομεία της Ηλείας, όπου τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά ως βουλευτής, αυτό το οποίο πρέπει και μπορώ να κάνω, είναι η άσκηση πίεσης προς το υπουργείο έτσι ώστε να βγουν νέες θέσεις, προκειμένου να έχουμε ένα νοσοκομείο με πληρότητα προσωπικού, να υπάρχει πληρότητα και αρτιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες, αφού από αυτά εξαρτάται η ζωή τους. Το Νοσοκομείο του Πύργου θα πρέπει να λειτουργεί άρτια και να υπάρχει το απαραίτητο Ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και φυσικά όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και υλικοτεχνική υποδομή. Ο ρόλος του βουλευτή σε αυτό είναι η έγκαιρη και η ακριβής μεταφορά των ζητημάτων προς το υπουργείο. Προς αυτόν λοιπόν τον σκοπό, έχω μεταφέρει όλα αυτά τα θέματα στο Υπουργείο Υγείας και η λύση στην οποία προβήκαμε εγώ και ο κος Κοντοζαμάνης, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε αυτό το αίτημά μου, είναι η άμεση έγκριση τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόσθετων θέσεων, τόσο στις ειδικότητες του παθολόγου, όσο και σε άλλες κρίσιμες ειδικότητες, όπως καρδιολόγων, αναισθησιολόγων, γυναικολόγων και τα λοιπά. Αυτές οι προσλήψεις θα εγκριθούν άμεσα, ο προϋπολογισμός του υπουργείου καλύπτει από την πλευρά του τις ανάγκες των νοσηλευτικών δομών στο νομό Ηλείας και το επόμενο βήμα είναι βέβαια να βρεθούν και οι γιατροί που θα θελήσουν να έρθουν. Δυστυχώς οι γιατροί δεν θέλουν να έρθουν εύκολα στην Ηλεία. Εμείς σαν βουλευτές και σαν κυβέρνηση τη δουλειά μας την κάνουμε. Για αυτό το λόγο οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι θέσεις που θα έχουν και πρόσθετα οικονομικά κίνητρα».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ

«Οι κρίσιμες αυτές ώρες απαιτούν

υπεύθυνη στάση και ενότητα»

Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κος Ανδρέας Νικολακόπουλος στην τοποθέτησή του για αυτό το καυτό θέμα που αφορά την υγεία της Ηλείας, τονίζει ότι την ώρα που η χώρα μας δίνει μία δύσκολη μάχη απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό και βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο, οφείλουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη όλοι ενωμένοι.

«Αυτές τις ώρες, η χώρα μας δίνει μία δύσκολη μάχη απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο και οφείλουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη ενωμένοι. Ο στόχος είναι να ξεπεράσουμε την πανδημία και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, επιστρέφοντας στην κανονικότητα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, οι στιγμές κρίσιμες και θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές υπάρχουν και από κοινού να πολεμήσουμε αυτό τον εχθρό που έχει εισβάλλει στις ζωές μας τον τελευταίο χρόνο.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, ο ιός μεταλλάσσεται, τα κρούσματα αυξάνονται και διαπιστώνουμε ότι και περιοχές του νομού μας βρίσκονται πολύ κοντά στο ‘κόκκινο’. Είναι πιθανόν λοιπόν, κάτι που φυσικά απευχόμαστε, να δοκιμαστεί και στην Ηλεία το Εθνικό Σύστημα Ηλείας και μπορεί ο καθένας από εμάς να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό.

Δεν είναι η ώρα λοιπόν για αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις. Αυτή η εικόνα δεν τιμά τα Νοσοκομεία του νομού μας. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και όσοι εμπλέκονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο εχθρός είναι ένας, είναι ο κορωνοϊός και  όπως προανέφερα πρέπει να σταθούμε απέναντί του ενωμένοι, δυνατοί για να τον πολεμήσουμε και να βγούμε νικητές.

Θέλω να συστήσω σε όλους ψυχραιμία και σοβαρότητα, τους καλώ να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Να σημειώσουμε δε, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα επίκειται και η προκήρυξη από το Υπουργείο Υγείας θέσεων μονίμων ιατρών, που θα αφορά και στα τρία Νοσοκομεία της Ηλείας και αυτό θα αποτελέσει μία σημαντική ενίσχυση για τις νοσηλευτικές μας μονάδες.

Δεν είναι η στιγμή για να ανοίξουμε καινούργια ‘μέτωπα’.  Οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι, να διαμορφώσουμε ένα αρραγές μέτωπο και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του και να δώσουμε από κοινού την μάχη, να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία και εδώ είμαστε να λύσουμε στην συνέχεια κάθε ζήτημα.

Το οφείλουμε απέναντι στους συνανθρώπους μας, το οφείλουμε απέναντι στο Νομό και τη χώρα μας, το οφείλουμε απέναντι στους εαυτούς μας».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Σέβομαι την Ελληνική δικαιοσύνη»

Ο κος Κώστας Τζαβάρας βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλησε να πάρει κάποια θέση σε αυτό το ζήτημα, αφού πρόκειται για υπόθεση η οποία εκκρεμεί και επειδή σέβεται την ελληνική δικαιοσύνη, θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε δήλωση η οποία θα επηρεάσει την κρίση του δικαστηρίου.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ)

«Αδιαφορούν για την ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας του νομού»

«Η κατάσταση στις Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας είναι κρίσιμη. Η κυβέρνηση έχει αφήσει εντελώς απροστάτευτη και υποστελεχωμένη τη δημοσία υγεία του νομού μας.

Δεν έχει ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ, αφήνοντας εντελώς μόνους τους υγειονομικούς μας να παλεύουν να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Ε.Ε. ελευθέρωσε κονδύλια για τη στήριξη των εθνικών συστημάτων υγείας για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι μέχρι στιγμής κυβερνητικοί χειρισμοί δείχνουν ότι η υγειονομική θωράκιση του νομού μας δεν είναι στις προτεραιότητες της. Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, μάλιστα, εξαιρέθηκε από τις τελευταίες προκηρύξεις θέσεων ιατρών. Ακόμα περιμένουμε την εξέλιξη των διαδικασιών πρόσληψης μονίμου ιατρικού προσωπικού που είχαν προκηρυχθεί το 2018.

Είναι σαφής και πάγια η θέση μας ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθούν και να λειτουργούν με επάρκεια όλες οι δομές υγείας του νομού.

Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, και στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει επιπλέον κίνητρα για την πλήρωση των θέσεων γιατρών στην Ηλεία, αλλά και να προχωρήσει στην προκήρυξη ακόμα περισσότερων θέσεων, στις ειδικότητες που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ουσιαστικά δεν το έχει πράξει και τα προβλήματα οξύνονται.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στην υγειονομική κρίση, αναμένοντας, μάλιστα, το τρίτο κύμα της πανδημίας. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν μεγάλες. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ανεπαρκής».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΚΙΝ.ΑΛ.)

«Προέχει ο κοινός στόχος της αντιμετώπισης της πανδημίας»

«Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνουν, εδώ και 11 μήνες, καθημερινά τη μάχη για να περιθάλψουν τους ασθενείς του κορωνοϊού. Στην αρχή σε αχαρτογράφητα νερά και πάντα με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.

Γιατροί και νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αποτελούν τη μοναδική εγγύηση για τη θωράκιση της υγείας και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής κόντρα στην πανδημία, με τον ιδιωτικό τομέα να απέχει επιδεικτικά από την εθνική προσπάθεια.

Έχουν υποστεί, όμως, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ κόπωση από την πολύμηνη αυτή αναμέτρηση, όπως και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ιδιαίτερα των νοσοκομείων αναφοράς που καλούνται να διαχειριστούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση με συγκεκριμένα μέσα, υλικούς και ανθρώπινους πόρους.

Σε αυτή τη φάση χρειάζεται συνένωση δυνάμεων απέναντι στον κοινό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την πανδημία. Εργαζόμενοι και διοικήσεις των νοσοκομείων της Ηλείας τα έχουν πάει πάρα πολύ καλά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και οι πολίτες της Ηλείας αγκαλιάζουν με εμπιστοσύνη την κοινή προσπάθειά τους για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Οι όποιες εντάσεις πρέπει να ξεχαστούν γιατί ο κίνδυνος παραμονεύει και η έξαρση του 3ου κύματος της πανδημίας είναι προ των πυλών. Ο κοινός στόχος προέχει».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου